han Správy Samospráva

Čo tak spraviť niečo pre svoje mesto? PRIDAJTE sa k upratovaniu Trnavy!

Trnavskí dobrovoľníci sa v sobotu 19. septembra 2020 zapoja do medzinárodnej iniciatívy s názvom Svetový čistiaci deň. Kde sa dá pridať?

Ilustračný obrázok k článku Čo tak spraviť niečo pre svoje mesto? PRIDAJTE sa k upratovaniu Trnavy!
Zdroj: Facebook.com/Think globally, act locally / Mysli globálne, konaj lokálne

O iniciatíve informuje mesto na svojej domovskej stránke.

O čo presne ide?

Kto chce pomôcť nášmu životnému prostrediu a tým vlastne aj sebe, môže si vybrať z dvoch plánovaných aktivít pod heslom Upracme Trnavu:

Čistenie Kamenného mlyna

Zraz je o 13.00 pri amfiteátri v Kamenáči. Sobotní dobrovoľníci nadviažu na piatkové upratovanie pri splave v rámci celoslovenskej akcie Naše mesto.

Udalosť sa Facebooku.

Zber odpadu v Parku Janka Kráľa (staničný park)

Zraz je o 10.00 hod. na začiatku parku (na strane od stanice)

Udalosť sa" Facebooku":https://www.facebook.com/…996803260785.

„Mesto Trnava zabezpečuje pre dobrovoľníkov vrecia na odpad spolu s jeho odvozom, k dispozícii budú aj pracovné rukavice. Vďaka partnerom sa budú môcť účastníci osviežiť aj drobným občerstvením,“ píše sa na www.trnava.sk

Výmena oblečenia

Tým sa však sobotné eko-aktivity ešte nekončia. O 13.30 hod. sa na trhovisku pri Mestskom zimnom štadióne začne Swap oblečenia. Ide o výmenu dobrého oblečenia, doplnkov (topánky, kabelky, batohy, šály, čapice, klobúky a pod.) v pomere 1:1. Keď jeden kus donesiete, jeden si môžete odniesť, a to zadarmo. Podmienkou je, aby boli prinesené veci naozaj kvalitné a nepoškodené, vypraté a čisté.

„Nejde o žiadnu výpredajovú burzu, kde odovzdáte veci, ktorých sa chcete len zbaviť. Naozaj musíte myslieť na to, že ide o výmenu, takže myslite na kvalitu, ktorú chcete dostať aj vy,“ upozorňuje organizátorka swapu Diana Jašeková.

Záujemcovia o výmenu vecí sa musia pred podujatím zaregistrovať zaslaním e-mailu na adresu na solidarnyprojektezs@gmail.com.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM