han Kultúra

Unikátne sochy ničia vandali! Polícia odkazuje: Vidíme, kto to robí! FOTO

Pred pár týždňami v Trnave predstavili hru Mocný opasok a hlavní hrdinovia v podobe sôch, sa stali súčasťou mesta. Tie sa však stali terčom vandalizmu.

Ilustračný obrázok k článku Unikátne sochy ničia vandali! Polícia odkazuje: Vidíme, kto to robí! FOTO
4
Galéria

Hra vzbudila veľký záujem nielen u Trnavčanov, ale aj návštevníkov mesta. Všetky generácie využili vďaka tomu možnosť nazrieť do stredovekej Trnavy prostredníctvom dobových postáv.

Stali sa terčom útokov

Ako sa zdá, nie všetci obyvatelia sa sochami kochajú, práve naopak, nájdu sa aj takí, ktorí ich úmyselne ničia. „Ide najmä o mladých ľudí v alkoholickom opojení, ktorí nepochopili zmysel umiestnených figurín a ako nebojácni hrdinovia si takýmto spôsobom dokazujú svoju odvahu a silu. Vandali vyliezajú na sochy, udierajú a kopú do nich, čím spôsobujú škody, ktoré potom mrzia všetkých, ktorým sa hra páči,“ hovorí Petra Nemečková z Mestskej polície mesta Trnava pre domovskú stránku.

Kamery sú funkčné

Tí, ktorí sa najbližšie budú chcieť „odbaviť“ na figurínach, vedzte jedno. Verejné miesta v meste sú totiž neustále monitorované!

„Pomocou mestského kamerového systému sa nám darí identifikovať a následne usvedčiť páchateľov protizákonného správania. Hliadky mestskej polície sú pripravené chrániť mestský majetok a dokážu vykonať policajný zásah na mieste udalosti bezprostredne potom, čo operátor kamerového systému udalosť zaregistruje,“ dodáva Nemečková.

Chytilo ho

Ako uvádza stránka mesta Trnavy, posledný prípad sa stal počas utorkovej noci 15. septembra. Vandala nasnímali bezpečnostné kamery a následne ho zadržala hliadka. Na základe výšky spôsobenej škody sa môže páchateľ dopustiť buď priestupku proti majetku alebo trestného činu, pričom od neho bude mesto vyžadovať úhradu nákladov spojených s rekonštrukciou figurín.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Posted by Zaži v Trnave on Sunday, July 5, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM