BTW Správy Samospráva

Ďalšia základná škola v Trnave bude čoskoro mať nové športovisko a ihrisko!, VIDEO

Primátor Peter Bročka dúfa, že výstavbu areálu tentokrát nebude platiť len mesto, ale prispeje aj štát.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia základná škola v Trnave bude čoskoro mať nové športovisko a ihrisko!, VIDEO
Zdroj: ZŠ SUT Trnava

Kým trnavská radnica hľadá dodávateľa realizácie nového športového areálu na ZŠ Gorkého, vyhlásilo verejnú súťaž na vypracovanie projektu novostavby v areáli základnej školy na námestí Slovenského učeného tovarišstva (ZŠ SUT).

Zámerom mesta je v prvom rade výstavba telocvične, ktorá tejto škole chýba – a to aj so zázemím.

Primátor Bročka: potvrdil, že pre projektanta bude úlohou navrhnúť nový športový a herný areál školy. Okrem toho verí, že na jeho výstavbu prispeje aj štát, „Obnovy školských dvorov a ihrísk sme doteraz hradili z vlastných zdrojov a veľmi dúfam, že sa tento druh projektov spolu s rekonštrukciami škôl dostane aj na zoznam štátnych priorít na najbližšie roky,“ povedal.

Čo chce mesto vybudovať

Športový a herný areál ZŠ SUT bude mať nové oplotenie a vstupy. Športová a herná zóna bude odčlenená od spoločných priestorov školského dvora nízkym oplotením a vstupnou bránkou. Pri vstupe do areálu od Ulice Parašutistov bude domček pre správcu. Tá poslúži aj ako priestor na požičiavanie športových potrieb a dve toalety. Jeho súčasťou majú byť stojany pre parkovanie bicyklov vrátane kontroly kamerou.

Športové ihriská

Nové športoviská budú podľa požiadaviek mesta kopírovať pôvodné plochy ihrísk. Väčšie ihrisko bude vhodné pre viacero loptových hier a má mať aj malú tribúnu. Obsahovať bude bežecký ovál s tromi dráhami: šprintérska rovinka dlhá 60 metrov, rozbehová dráha a pieskové doskočisko.

Vybudovať by sa malo aj malé trávnaté futbalové ihrisko pre prvý stupeň, vrhačský sektor pre hod guľou a exteriérovú posilňovňu so street workout a fitness prvkami.

Detské ihriská

Mesto chce staré ihrisko vymeniť za nové. „S tým, že súčasná plocha detského ihriska bude rozšírená pod stromy,“ je uvedené v dokumente. Zamerané má byť najmä na školákov, no nebudú chýbať prvky pre škôlkárov a pre deti so zdravotným postihnutím.

Mesto myslí aj na ochranu pred slnkom. „Pre zníženie vplyvu horúčav a zlepšenie mikroklímy žiadame na miestach vystavených horúčavám uplatniť tieniace prvky, prioritne stromy alebo vertikálnu vegetáciu na nosičoch – pergoly alebo slnolamy. Taktiež pitnú fontánku a jednoduchý vodný prvok pre ochladenie vzduchu a osvieženie detí vodou alebo vodnou hmlou v čase horúčav,“ požaduje v súťažných podmienkach.

Ako sa vyberie víťaz

Podľa mesta má vyhrať najnižšia cena – ak splní požadované podmienky. Kritérium na vyhodnotenie ponúk je najnižšia celková cena za predmet zákazky. „Mesto po otvorení ponúk zostaví predbežné poradie uchádzačov na základe ceny. Následne bude vyhodnocovať ponuku uchádzača, ktorý sa predbežne umiestnil na prvom mieste. Ak táto ponuka nebude spĺňať požiadavky, pristúpi sa k vyhodnoteniu ďalšej ponuky v poradí,“ vysvetľuje v dokumente zadávateľ, ktorým je Mesto Trnava.

ŠPORTOVÝ A HERNÝ AREÁL NA ZŠ SUT bude úlohou pre projektanta, na ktorého v najbližších dňoch spustíme verejné obstarávanie. Obnovy školských dvorov a ihrísk sme doteraz hradili z vlastných zdrojov a veľmi dúfam, že sa tento druh projektov spolu s rekonštrukciami škôl dostane aj na zoznam štátnych priorít na najbližšie roky. 👍🤾⛹️‍♀️🏃‍♂️🏐🏀🥅💪 #kopanka #zatvor #samecyklochodniky

Posted by Peter Bročka on Sunday, August 16, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM