BTW Správy

Máme byť na čo hrdí! Trnavčania darovali Trnavčanom úctyhodné množstvo bicyklov

Vyzbierané bicykle, kolobežky, ale aj detské odrážadlá či trojkolky sú už na ceste k rodinám.

Ilustračný obrázok k článku Máme byť na čo hrdí! Trnavčania darovali Trnavčanom úctyhodné množstvo bicyklov
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Projektu Bicykel do každej rodiny organizovalo nákupné centrum MAX Trnava v spolupráci s Mestom Trnava. Akcia dopadla na jednotku. Vďaka štedrým darcom sa vyzbieralo presne 125 bicyklov, odrážadiel, trojkoliek a kolobežiek.

Nešlo to bez komplikácií

Prvé odovzdávanie bicyklov sa konalo v priestoroch OC MAX vo štvrtok, 13. augusta za prísnych hygienických opatrení. Zúčastnili sa ho zástupcovia nákupného centra, Mesta Trnava, partnerov zbierky a rodín, ktoré si prišli vybrať bicykle.

„I keď nás korona kríza spomalila, nezastavila nás. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zrealizovať odovzdávanie vyzbieraných dopravných prostriedkov v období, kedy ich rodiny môžu naplno využiť v rámci svojich voľnočasových aktivít. Veľká vďaka patrí ľuďom, ktorí bicykle darovali, ukázali, že majú veľké srdce,“ povedala Pavla Škorcová, riaditeľka OC MAX.

Žiadne šroty!

Každá z obdarovaných rodín získala bicykel skontrolovaný a plne funkčný. Kontrolu a opravu bicyklov zabezpečila partnerská spoločnosť z Trnavy.

Nových majiteľov darovaných prostriedkov vytipovali zástupcovia obchodného centra spoločne s Mestom Trnava.

„Opäť sa ukázalo, že aj v Trnave žijú dobrí ľudia. Nielen preto, že priniesli veľké množstvo bicyklov, ale je vidieť, že im osud rodín v núdzi nie je ľahostajný,“ dodala viceprimátorka mesta Eva Nemčovská.

Do konca augusta postupne poputujú aj všetky ostatné bicykle do rodín, ktoré si ich kúpu nemôžu dovoliť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM