Dominika Handzušová Futbal

Ďalšie odchody zo Spartaka: Jendrišek do Poľska, Špalek do Žiliny

Spartak začal prípravu na jarnú časť ligy v plnej sile. Potešil fanúšikov správami o predĺžení zmlúv so Schranzom či Vlaskom, následne však prišlo k odchodom ďalších veľkých mien.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie odchody zo Spartaka: Jendrišek do Poľska, Špalek do Žiliny
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, Ján Vlasko v klube napriek špekuláciám o odchode do zahraničia ostáva. Krátko na to však oznámil svoj odchod do poľských Gliwíc brankár Dobrivoj Rusov. Podľa najnovších správ navyše opustia farby Spartaka Erik Jendrišek či Nikolas Špalek. Do Podbrezovej odišiel ešte pred štartom prípravy Robo Richnák.

Dal na skvelé odporúčania

Kariéra slovenského futbalistu Erika Jendrišeka bude pokračovať v Cracovii Krakov. Podpísal zmluvu s účastníkom najvyššej poľskej súťaže do júna 2017. „Som rád, že som prišiel do Cracovie. V Poľsku hrá množstvo Slovákov, ktorí mi povedali veľa pochvalných rečí na klub aj na celú súťaž. Dostal som skvelé odporúčania. Mám to blízko domov, len dve hodiny cesty, takže aj to je skvelé. Celkovo ide o jeden z najstarších poľských klubov, ktorého cieľom je hrať o čelo tabuľky. K tomuto cieľu mu chcem dopomôcť najmä gólmi,“ cituje oficiálna stránka krakovského klubu Jendrišekove slová.

Dvadsaťosemročný útočník strávil uplynulý polrok v Spartaku Trnava. V drese „bílych andelov“ odohral vo Fortuna lige 13 stretnutí a strelil v nich päť gólov. Ďalšie štyri presné zásahy pridal v Slovenskom pohári – Slovnaft cupe.

Špalek na tri roky do Žiliny

Futbalový reprezentant do 19 rokov a účastník majstrovstiev Európy a sveta do 17 rokov Nikolas Špalek podpísal v pondelok trojročnú zmluvu s MŠK Žilina. Informoval o tom klubový web jesenného lídra Fortuna ligy 2014/2015. Športový manažér Karol Belaník krídelníka ohodnotil ako hráča s víťaznou mentalitou, dobrým charakterom, pracovitosťou a na svoj vek aj pomerne slušnými skúsenosťami.

„Som rád, že som tu a dúfam, že budem prínosom pre mužstvo,“ povedal Špalek, ktorý príchod zo Spartaku Trnava do Žiliny spečatil presne mesiac pred svojimi 18. narodeninami. V tejto sezóne odohral za Spartak Trnava 14 stretnutí vo Fortuna lige, gólovo sa však presadil len v Európskej lige proti FC Zürich.

Posily Spartaka

Ešte v decembri sa zrodil prestup na trase ViOn – Spartak. Do trnavského klubu prestúpil srbský futbalista Miloš Nikolić, o ktorého mal záujem už v lete. Ďalším príchodom je Peter Sládek, ktorý bude v Trnave pôsobiť na hosťovaní z Myjavy do konca sezóny. Novou tvárou je aj záložník Jaroslav Repa z Trenčína, ktorý prišiel k Andelom na skúšku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM