Monika Hanigovská Kultúra

Divadlo odtajnilo program: Strašidelné prehliadky aj prespávanie v jeho zákutiach

Divadlo Jána Palárika pozýva Trnavčanov na nevšedné zážitky. Stane sa tak pri príležitosti 100.výročia vzniku spoločného štátu Čechov a Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo odtajnilo program: Strašidelné prehliadky aj prespávanie v jeho zákutiach
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo Jána Palárika sa po deviaty raz zapája do Noci divadiel. Počas 17. novembra bude otvorené od rána od večera verejnosti. Viac nám preradili tí najpovolanejší z trnavskej scény.

Noc divadiel na celom Slovensku a Česku sa nesie v československom duchu a odkazuje na 100.výročie vzniku spoločného štátu Čechov a Slovákov. „Rok 2018 sa nesie v znamení veľkých „osmičkových“ výročí, ktoré sme si pripomenuli už viacerými podujatiami – koncertmi, hosťujúcimi predstaveniami a pod. Jednému z týchto výročí však predsa len venujeme najväčšiu pozornosť. Je to výročie 100 rokov od vzniku prvej Československej republiky,“ vysvetlila dramaturgička divadla Lucia Mihálová.

Podujatie odštartuje strašidelnými prehliadkami

Na návštevníkov čaká skutočne bohatý program. Ten odštartujú nezvyčajné prehliadky. „Noc divadiel v DJP začne strašidelnými prehliadkami, ktorých ukončenie je naplánované na dvore divadla, kde bude návštevníkov po celé popoludnie zohrievať „osmičkový“ guláš a teplý čaj podávaný hercami a členmi umeleckého súboru divadla,“ prezradila L. Mihálová.

Prehliadky sa uskutočnia trikrát to o 15.00 hod., 16.00 hod. a 17.00 hod. Záujemcovia o podujatie sa môžu prihlásiť vopred v pokladni DJP. Okrem zábavy si však divadlo zaspomína aj na revolučné udalosti a to formou foto a video-projekcie priamo na dvore.

Bude sa aj spomínať, rozbalí to talkshow

„Krátko po 18.00 sa pred divadlom uskutoční spoločné kladenie sviečok všetkým obetiam totalitných režimov, ktoré za posledných 100 rokov otriasli Európou. Zapálením sviečok si zároveň uctíme 30. výročie sviečkovej manifestácie,“ prezrádzajú organizátori divadla.

O siedmej bude program pokračovať odovzdávaním Cien slobody Antona Srholca, ktoré organizuje Trnavský samosprávny kraj, spojené s talkshow Michala Jánoša Pred oponou. Hostia, ktorých vyspovedá, budú práve laureáti tejto ceny.

O 22.00 hod. odštartuje v premiére spoločný projekt DJP a Trnavského rádia s názvom #stagestream – živé vysielanie rozhlasovej hry priamo z javiska divadla do éteru Trnavského rádia. „Nakoľko tohoročná téma Noci divadiel sa viaže na 100-ročnicu vzniku spoločného štátu Čechov a Slovákov, divadlo pripravilo výber z krátkych dialógov najlepších českých autorov pod názvom „Od Čapka po Havla“,“ dodáva Lucia Mihálová.

Pred polnocou si budú môcť návštevníci vychutnať prechádzku po nočnom divadle a spoznajú „pravých“ duchov divadla.

„Vrcholom celého podujatia bude československá Retropárty spojená s „prespávačkou“ v divadle a dobrými raňajkami v ranných hodinách,“ avizujú organizátori.

„Noc divadiel, deň študentov a výročie nežnej revolúcie pripadli na jeden deň. Chceme preto naše divadlo otvoriť mladým ľuďom, pripomenúť si hodnoty slobody a demokracie a zároveň spoločne osláviť deň, kedy sa v divadle nezhasína. Od popoludnia až do nasledujúceho rána bude 17. november v Divadle Jána Palárika netradičný – príďte to zažiť s nami,“ pozýva riaditeľka divadla Zuzana Šajgalíková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM