Monika Hanigovská Kultúra

DJP odtajnilo program DOD: Prehliadky, tvorba suveníru aj zážitky počas vzniku hry

Divadlo Jána Palárika prezradilo podrobnosti ohľadom Dňa otvorených dverí. Podujatie prinesie bohatý program pre všetky generácie. Lákať bude aj na rozsvietenie samotného divadla.

Ilustračný obrázok k článku DJP odtajnilo program DOD: Prehliadky, tvorba suveníru aj zážitky počas vzniku hry
Zdroj: TASR

Divadlo Jána Palárika pod vedením novej riaditeľky Zuzany Šajgalíkovej otvorí svoje brány už niekoľko dní (29. septembra). Bude to vôbec prvé podujatie tohto druhu na trnavských divadelných doskách. Zisťovali sme podrobnejšie, na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť a čo by nemali rozhodne vynechať.

Trnavské divadlo vsadilo na kreatívne aktivity. „Pre nadšencov nášho divadla sme si pripravili aktivity, ktoré asi každý od DOD očakáva, ale v našom podaní budú mať niečo navyše. Veríme, že tak splníme očakávania, ale aj príjemne prekvapíme,“ prezradila na margo DOD marketingová manažérka Lucia Turňová.

Kultúrny stánok prinesie štyri pútavé prehliadky. Návštevníci môžu pomôcť pri tvorbe nadrozmerného obrazu alebo si vytvoriť suvenír. Divadlo poteší nadšencov techniky, kostýmov aj kultúrneho programu.

Mysleli aj na najmenších

V prípade pekného počasia budú aktivity pre deti prebiehať na nádvorí divadla pod názvom Ateliér DVOR. Ateliér DVOR je kreatívny priestor, kde sa deti budú môcť zapojiť do maľovania nadrozmerného obrazu divadla.

Ako informujú organizátori podujatia, v originálnej maliarskej dielni divadla sa uskutočnia každú celú hodinu tvorivé dielne, v ktorých pracovníci divadla vyrobia spolu s deťmi odznaky.

Pre deti, ktoré by nemali stále dosť tvorby, pripravili organizátori aktivitu v zámočníckej dielni divadla, kde si budú môcť vlastnoručne vyrobiť špeciálny suvenír. Technický nadšenci si vyskúšajú prácu divadelného osvetľovača a „rozsvietiť“ divadlo.

Od 14.00 hod. každú hodinu, sa uskutočnia celkom štyri pútavé prehliadky zákulisím pod vedením Mgr. Daniely Zacharovej z Krajského pamiatkového úradu Trnava. Odborníčka poodhalí históriu divadla. Herec Tomáš Vravník umožní návštevníkom nahliadnuť do súčasného divadelného života.

Zúčastnite sa divadelnej skúšky

„Okrem toho bude počas DOD pripravený zábavný fotokútik, kde sa účastníci môžu odfotiť v divadelných kostýmoch či s rekvizitami a fotografie si odniesť so sebou ako príjemnú spomienku. Vo veľkej sále bude zatiaľ prebiehať otvorená skúška, kde nadšenci divadla spoznajú prípravný proces tvorby inscenácie, konkrétne prácu hercov a režiséra hry Neprebudený,“ informujú organizátori podujatia.

V Zrkadlovej sále bude prebiehať burza, kde fanúšikovia nájdu plagáty, bulletiny či rekvizity z obľúbených hier.

Vrcholom DOD je talkshow Pred oponou herca Michala Jánoša, ktorá začína o 18.30 hod. Pripravená bude aj After párty v divadle. „Úplným záverom, veríme, že skvelého dňa, bude after párty s príjemnou hudbou v spoločnosti vzácnych hostí, hercov, kolektívu DJP a hlavne našich divákov. Všetkých srdečne pozývame,“ prezrádza riaditeľka Zuzana Šajgalíková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM