Rôzne Správy

Dominanta Trnavy je späť: Nápis #TRNAVA od soboty skrášľuje pešiu zónu, FOTO

Z nápisu sa stala dominanta Trnavy, ktorá sa každoročne teší veľkému úspechu. Aj tento rok #TRNAVA zdobí trnavské kozro.

Ilustračný obrázok k článku Dominanta Trnavy je späť: Nápis #TRNAVA od soboty skrášľuje pešiu zónu, FOTO
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Nový deväťmetrový nápis #TRNAVA od soboty 27. apríla opäť krášli trnavskú pešiu zónu. Už štvrtý rok sa stáva súčasťou leta, keď sa pri ňom zastavujú a fotografujú nielen návštevníci mesta, ale radi to robia hlavne sami Trnavčania.

Sedem 190 centimetrov vysokých znakov aj tentoraz vymaľovali trnavskí výtvarníci.

O umelecké dotvorenie písmen sa postarali Naďa Salbotová Fecaninová, Zuzana Branišová, Tatiana Vrtochová, Eva Šrubařová, Zdenka Haas, Stanislav Leffler a žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Pablo pod vedením pedagógov Juraja Ezechiaša a Miloša Čápku. Motívy maľovali počas dňa, pripravený bol aj sprievodný program. Informoval o tom vedúci úseku kultúry na trnavskej radnici Peter Cagala.

Nápis #TRNAVA je tzv. hashtag, teda kľúčové slovo označené mriežkou, ktoré sa používa predovšetkým na sociálnych sieťach. Uľahčuje vyhľadávanie príspevkov s podobným obsahom, prepája ich a charakterizuje.

Hlavnou myšlienkou trnavského hashtagu je vytváranie pocitu spolupatričnosti a príslušnosti k svojmu mestu.

Dielo každého z umelcov nebude v ďalšom roku pretreté, na pôvodné písmená sa totiž prilepí nová 2D doska, kopírujúca ich tvar. Tak budú ďalej žiť svojím životom a skrášľovať interiéry kancelárií, bytov či iných priestorov.

#TRNAVA 2019
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM