BTW Kultúra Správy

Dychovky počas leta vyhrávajú Trnavčanom v amfiku každú nedeľu

Tradičné koncerty v mestskom amfiteátri spestria milovníkom dychových ľudoviek každú prázdninovú nedeľu aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Dychovky počas leta vyhrávajú Trnavčanom v amfiku každú nedeľu
Zdroj: facebook.com/borovienka

Mestský amfiteáter privíta kapely počas júla o 18.00 a v auguste o 17.00. O programe tohtoročného cyklu Dychových hudieb v amfiteátri informovalo mesto Trnava na svojej webovej stránke.

Júlové koncerty o 18-tej

Cyklus vystúpení otvorila počas prvej júlovej nedele kapela Dubovanka, ktorá u nás býva pravidelným hosťom.

Nasledujúcu nedeľu 12. júla si príde fanúšikov ľudoviek potešiť Borovienka. Táto kapela má vo svojom repertoári nielen storočné ľudové piesne z okolia Vrbového, ale aj pôvodné piesne z Lančáru, Chtelnice a Krakovian.

Tretiu júlová nedela bude patriť Šúrovanke, ktorej založenie sa datuje do roku 1990. Kapela Šarfianka z obce Blatné uzavrie júlové vystúpenia.

Augustové o 17-tej

Druhý prázdninový mesiac svojím koncertom otvorí s radosťou a dobrou náladou Modrančanka, ktorá oživuje zabudnuté piesne z okolia Trnavy.

Ďalšou kapelou bude Dychová hudba Vlčovanka. „Tá začala svoju činnosť v roku 1974 ako detská dychová hudba z hornosúčanských kopaníc. Postupne sa vypracovala na kapelu, ktorá ma v repertoári nielen ľudové piesne, ale aj piesne šité na mieru od svojich dvorných skladateľov,“ informuje mesto.

Tretia najstaršia dychovka na Slovensku Hrnčarovani z Hrnčiaroviec nad Parnou sa predstaví v mestskom amfiteátri 16. augusta.

Ďalšou kapelou, ktorej korene siahajú až do roku 1926, je Križovianka. Vypočuť si ju môžete 23. augusta. Augustové koncerty uzatvorí DH Grinavanka, ktorá pôsobí Pezinku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM