Monika Hanigovská Rôzne

Facebook hýbe aj Trnavou: 5 zaujímavých skupín týkajúcich sa nášho mesta

Facebook je obľúbený aj medzi Trnavčanmi. Na tejto známej sociálnej sieti môžete nájsť aj viaceré skupiny, ktoré sa týkajú nášho mesta. Vybrali sme rovnú päticu.

Ilustračný obrázok k článku Facebook hýbe aj Trnavou: 5 zaujímavých skupín týkajúcich sa nášho mesta
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Každodennou súčasťou mnohých ľudí sa stali sociálne siete. V rámci nich hrá v našich končinách prím Facebook. Ľudia tam hľadajú informácie nielen o svojich známych, ale aj o tom, čo sa okolo nich deje.

Zaostrili sme na zaujímavé facebookove skupiny týkajúce sa nášho mesta, ktoré by vás mohli zaujímať. V našej redakcii sme vybrali rovnú päticu z nich.

1. Trnafčina – alebo slovnik pre cezpolnych

Ako prvú sme do nášho výberu zaradili skupinu Trnafčina – alebo slovnik pre cezpolnych. Jej cieľom je podľa slov admina snaha o vytvorenie akéhosi trnavského slovníčka a zároveň aj debatného krúžku pre návštevníkov nášho mesta ako aj domácich užívateľov. Záujemcovia si v spomínanej skupine môžu prečítať aj o jej ďalších charakteristikách. Ako inak, v našej „trnafčine“. „Je určené pre nás Trnafčanov ale aj náščevy, keré si scú chodárčo prečítat, pobrblat si tu, zasmát sa a tak. Hlavne tu ide o dve veci… Raduvat sa a rozdávat smích a ondzyt sem šeličo z Trnavy a okolá. Kedže sa tu sceme hlavne zabávat, tak je tu striktne zakázané inzeruvat, osočuvat, urážat, vnášat nenávist, riešit šelijaké nevhodné, či politické témy, pouzivat a zdielat onrazky sexistickeho a swxualneho charakteru, rasovo útočit a podobne,“ stojí v nej.

V skupine môžete nájsť napríklad aj užívateľov, ktorí sa dostali náhodne k trnavským, pre nich neznámym výrazom a prišli si pre radu. Ale nájdeme tam aj takých členov, ktorí poznajú trnavské výrazy a samostatné slovíčka tak dobre, že sa s nimi radi podelia aj bez vyzvania. V skupine sa dajú vidieť aj zaujímavé videá, príspevky a všakovaké zdieľané informácie, ktoré sa prevažne viažu s Trnavou. Skupina má vyše štyritisíc fanúšikov a jej návštevníci do nej každý deň pridávajú nové príspevky. Skupina je súkromná. Príspevky vidia aj bežní používatelia, ale komunikovať v rámci nej môžu len členovia.

2. Nuda v Trnave

Ako informuje admin, verejná skupina s názvom „Nuda v Trnave“ vytvára unikátny priestor pre informovanie o kultúrno-spoločenských akciách a aktivitách v tzv. Malom Ríme. Súčasne skupina privíta akékoľvek nápady a postrehy.

Skupina, v ktorej je momentálne vyše dvetisíc členov je teda akýmsi informačným miestom o kultúrnych aktivitách v našom meste. Dá sa v rámci nej tak preklikať napríklad na zaujímavé kultúrne akcie organizované mestom, vysokými školami, cestovateľmi, či súkromnými podnikmi.

3. Trnava susedska burza

Ide o najväčšiu facebookovu skupinu v našom výbere. Aktuálne má takmer pätnásťtisíc členov. Jej admin uvádza, že vznikla za účelom pomáhať si a zbaviť sa vecí, ktoré už ich majitelia nepotrebujú. Skupina je „živá“, Trnavčania do nej pridávajú denne niekoľko príspevkov alebo komentujú uverejnené. Nájdeme v nej široký prierez ponúkaných vecí. Skupina je uzavretá, je nutné požiadať o členstvo.

4. Brigády v Trnave

Verejná skupina, ktorá má skoro deväťtisícovú základňu ponúka kadejaké pracovné príležitosti. Do skupiny vkladajú pracovné možnosti a ponuky napríklad väčšie firmy, či malí podnikatelia. Ani samotní členovia však nie sú len pasívni užívatelia danej skupiny, kedže do nej niektorí vkladajú samostatne uverejnené príspevky týkajúce sa práce.

5. Pokemon GO ~ Trnava

Náš výber uzatvára facebookova skupina Pokemon GO ~ Trnava. Napriek tomu, že má najmenšiu základňu, v ktorej je momentálne vyše päťsto členov, je zaujímavá napríklad svojou formou komunikácie. Tá totiž takpovediac presiahla virtuálne hranice. Členovia nie sú teda len v kontakte cez internet, ale niektorí sa aj reálne stretávajú v rámci lovenia pokémonov. V skupine si však ďalej medzi sebou vymieňajú napríklad aj rady, postrehy a najnovšie informácie aj zo sveta pokémonov. Skupina je uzavretá, treba požiadať o členstvo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM