Futbal

Fanúšikovia, hor sa na štadión! Spartak zabojuje o postup proti Newtownu

Futbalisti FC Spartak Trnava vstúpia do bojov v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy ako poslední spomedzi trojice slovenských zástupcov.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia, hor sa na štadión! Spartak zabojuje o postup proti Newtownu
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Vo štvrtok o 20.30 SELČ privítajú na domácom štadióne Antona Malatinského waleský AFC Newtown s cieľom vypracovať si čo najlepšiu východiskovú pozíciu do odvety, ktorá je na programe 29. júla.

Plány sú jasné

Trnava bola priamo nasadená do 2. predkola ako víťaz Slovnaft Cupu. V úvodnom zápase 1. kola domácej Fortuna ligy vyhral Spartak nad ViOnom Zlaté Moravce 2:0 a víťazne sa naladil na Európu. Trnavčanom vyšli vstupy do oboch polčasov. V prvom skóroval už v 28. sekunde Samuel Štefánik a po 2 minútach v druhom spečatil výhru Milan Ristovski.

Newtown, tretí tím predchádzajúcej sezóny waleskej ligy, vyradil v 1. predkole EKL klub z Faerských ostrovov HB Tórshavn. Po úvodnej prehre 0:1 na ihrisku súpera doma zvíťazil 2:1 a keďže sa v predĺžení nerozhodlo, tak postupujúceho určil jedenástkový rozstrel, ktorý lepšie vyšiel Walesanom.

„Minulú sezónu sme sa v Európskej konferenčnej lige dostali do 3. predkola. V tejto súťaži je ťažko niečo predpovedať. Chceme však minimálne obhájiť vlaňajšie pozície a pokúsiť sa prebojovať čo najďalej. Budeme vďační za každé kolo, cez ktoré sa dostaneme,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu prezident FC Spartak Trnava Peter Macho.

Prečítajte si tiež

Proti komu v prípade postupu?

AFC Newtown hrá svoje ligové zápasy na viacúčelovom 5-tisícovom štadióne Latham Park. Ten však nespĺňa podmienky na zápasy v európskych klubových súťažiach, preto sa aj zápas prvého predkola odohral v anglickom Oswestry na dvojtísícovom štadióne Park Hall.

Spartak Trnava sa v prípade postupu do 3. predkola stretne s úspešným z dvojice Raków Czestochowa – FK Astana.

2. predkolo EKL 2022/2023 – 1. zápas:

FC Spartak Trnava – AFC Newtown /štvrtok 21. júla, 20.30 SELČ, štadión Antona Malatinského v Trnave, Šport RTVS/

rozhodcovia: Bilbija – Smiljanic, Lazić (všetci Bosna a Herc.)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

1. kolo: FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM