Monika Hanigovská Rôzne

Gesto, ktoré potešilo deti z Trnavy: Na štadión zavítal taiwanský veľvyslanec, VIDEO

Taiwanský veľvyslanec Larry Tseng sa ocitol na mestskom zimnom štadióne v Trnave. Zaujal ho trnavský projekt, malým športovcom doniesol aj hokejové prilby.

Zdroj: YouTube.com

Na mestskom zimnom štadióne v Trnave bolo rušno. Navštívil ho taiwanský veľvyslanec na Slovensku Larry Tseng s manželkou, spolu s trnavským vicežupanom pre oblasť športu Marekom Neštickým. Viac nám prezradila prezidentka HK Trnava Adriana Hosťovecká.

Deti potešil aj hokejovými prilbami

„Náš hokejový klub robí projekt Ako naučiť deti športovať a ako ich dostať od počítačov k športu. V tejto sérii rodičov školí a učí ako deti motivovať k športu Luděk Bukač a pán veľvyslanec Larry Tseng nás podporil nákupom prilieb, ktoré sú pri učení korčuľovania dnes nevyhnutné,“ prezradila pre náš spravodajský portál prezidentka tamojšieho hokejového klubu.

„Školy korčuľovania robíme v Trnave celé predpoludnia. Chodia k nám škôlky a aj školy a pán veľvyslanec nám okrem finančného daru doniesol prilby. Prebrali ich naše najmenšie deti, ktoré dostávajú výstroj od klubu, ak prejdú zo školy korčuľovania na hokej,“ doplnila Hosťovecká.

Veľvyslanca zaujal projekt

Deti darovali veľvyslancovi zimnú čiapku, zimné ponožky, vianočnú bábiku a srdce ako poďakovanie za jeho pozornosť. „Pán veľvyslanec berie túto spoluprácu ako pomoc pre deti v krajine, kde je veľvyslancom a najmä ho zaujal projekt: Ako dostať deti od počítačov k športu,“ informovala A. Hosťovecká.

Okrem korčuľovania do spomínaného projektu organizátori zaradili v letných mesiacoch aj iné pohybové aktivity ako gymnastika, cross fit a loptové hry. „Projekt chceme do budúcna rozšíriť a požiadať o spoluprácu aj mesto Trnava,“ uzavrela prezidentka.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

OBRAZOM: Deti na mestskom zimnom štadióne v Trnave prekvapil taiwanský veľvyslan
6
Galéria
Zdroj: FB HK GLADIATORS Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM