Monika Hanigovská Rôzne

Jediný klik a máte to v jednom balíku: Najčítanejšie správy z Trnavy a okolia

Počas týždňa sme vám priniesli opäť zaujímavé informácie z Trnavy a okolia. Pozrite si tie, ktoré upútali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Jediný klik a máte to v jednom balíku: Najčítanejšie správy z Trnavy a okolia
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Lákavá jeseň v okolí kaštieľa

Neďaleko od Trnavy sa nachádza obec Budmerice. Cesta autom do tejto malebnej dedinky od mesta trvá len približne 20 minút. Nájdete v nej kaštieľ, ktorý je veľkou pýchou obce.V tomto jesennom období však kaštieľ vynikne akosi ešte viac. Obdivovať tak môžete okrem spomínaného romantického kaštieľa aj farebné okolie anglického parku. Zlákať návštevníkov však dokáže nenútene aj tamojšia lúka, či neďaleký les. Nechajte sa zvábiť týmto výjavom tiež.

Keď sa rozprávajú Trnaváci

S niektorými trnavskými slovíčkami a hláškami sa stretávame denne, iné počuť pri určitých príležitostiach. Keď ich však počujeme, vieme, že sme medzi svojimi. Niektoré výrazy v Trnave doslovne zľudoveli, na iné si spomínajú najmä starší pamätnici. Ktoré sa udomácnili u vás? Našli ste medzi nimi aj tie svoje?

Vianočná Trnava

S predvianočným časom sa spája vianočná výzdoba, ktorá skrášľuje ľudské obydlia. Navodiť správnu atmosféru dokáže aj na verejných priestranstvách. Zisťovali sme, čo v tomto smere pripravila trnavská radnica v centre mesta.

TOP 15 mien

Zaujíma vás aké mená prevládajú v Malom Ríme? Zisťovali sme, za akými menami sa v závere roka ľudia v Trnave otáčajú najčastejšie. Pozrite si najčerstvejšie informácie o týchto údajov.

Najlepší web

Nováčik porazil stálych konkurentov! Jaslovské Bohunice získali ocenenie za najlepšiu obecnú webovú stránku na Slovensku. Domov si odniesli ocenenie ZlatyErb.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM