Júlia Vargová Kultúra

Júl plný nevšedných zážitkov: Región Trnava láka na osem jedinečných podujatí

Prvý prázdninový mesiac je už za polovicou, no stále má čo ponúknuť. Tu je prehľad podujatí, ktoré vás vtiahnu do skvelej atmosféry Malého Ríma.

Ilustračný obrázok k článku Júl plný nevšedných zážitkov: Región Trnava láka na osem jedinečných podujatí
12
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism

Výber podujatí pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu, Trnava Tourism. Región Trnava má podujatia, vďaka ktorým získate nezabudnuteľné zážitky, pripravené denne. „Našli sme pre vás podujatia, ktoré vás vtiahnu do jej skvelej atmosféry. Počas júla sa totiž región Trnava zmenil na obrovské javisko plné tanca, dobrej hudby a nezabudnuteľných zážitkov,“ láka Trnava Tourism.

Prehliadky mesta so sprievodcom

Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi. Ako informuje Oblastná organizácia cestovného ruchu, vďaka bezplatným prehliadkam objavíte poklady Malého Ríma v časoch stredoveku. Vychutnať si jedinečnú atmosféru mesta týmto zaujímavým spôsobom môžete od pondelka do piatku počas letných mesiacov júl a august. Začiatok prehliadky bude vždy o 10:00 pred Turistickým informačným centrom – Región Trnava. Na prehliadky sa netreba prihlasovať, stačí len prísť.

Leto na Korze

Strávte príjemný teplý podvečer na korze na Hlavnej ulici. Každý deň sú pripravené vystúpenia kapiel, sólistov i tanečníkov. Tešiť sa môžete aj na malé divadelné formy, folklór, tradície a ľudovú hudbu každý deň o 19:00, stredy, piatky a nedele patria deťom od 18:00.

Proma frajdej

Ako informuje Trnava Tourism, srdce Trnavy bude v piatok 19. júla patriť mladým trnavským kapelám. „V sade Antona Bernoláka tu o 19:00 hod. vystúpia Trnava Songwriters, blues-rocková kapela Beans and Bullets a punková kapela The Wilderness,“ informuje organizácia a dodáva, že vstupné je pre všetkých zadarmo a pripravené bude aj kvalitné pivo, limonády, sirupy a káva.

Countryfest Bohunice

Predĺžený víkend plný country, folkovej či bluegrass hudby si môžete užiť už od 19. júla do 21. júla v Jaslovských Bohuniciach. Na medzinárodnom festivale Country fest Bohunice vystúpi Allan Mikušek, Sima Martausová, Družina, Bystrík banda… Pripravené sú aj atrakcie pre deti, súťaž v pití piva, dogdancing či indiánska výprava do miestnych lesov.

Piknik v lanáči

„Šplhnite si u svojich detí a vezmite ich 20. júla do Lanového centra v Trnave, kde sa bude konať Piknik v lanáči. Čakať ich bude veľa športových aktivít a zábavy,“ láka Oblastná organizácia cestovného ruchu. Dodávam, že deti si budú môcť vyskúšať lezenie na nízkych lanových prekážkach, po lezeckej stene alebo power fun.

Trnavské organové dni

V rámci festivalu Trnavské organové dni sa vám predstaví hudobná špička v hre na organe. Do Trnavy zavítajú umelci z Poľska, Ruska, Talianska, Francúzska, Kazachstanu a Slovenska. Otvárací koncert sa uskutoční 26. júla o 20:00 v Bazilike sv. Mikuláša a séria koncertov bude pokračovať až do 30. augusta.

Koncert Jana Kirschner & Para

„Vezmite svojich kamarátov a vychutnajte si jedinečný koncert v rámci Smolenického leta. V prírodnom amfiteátri pod zámkom totiž v piatok 26. júla vystúpi speváčka Jana Kirschner spolu s kapelou Para,“ uvádza Trnava Tourism dodávajúc, že koncert však nebude len o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti. „Vďaka nemu prispejete na liečbu malej Emky,“ dodáva.

Trnavský jazzyk

Od 29. júla do 2. augusta sa Trnava stane dejiskom 16. ročníka open-air festivalu Trnavský jazzyk. „Počas letných večerov si zadarmo vychutnáte špičkových umelcov z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Španielska, USA a Slovenska. Celý festival vyvrcholí v piatok 2. augusta v Mestskom amfiteátri, kde vystúpi aj svetoznámy Richard Bona či mladý a talentovaný gitarista svetového formátu Andreas Várady,“ láka Oblastná organizácia cestovného ruchu.

Foto: ilustračné

Júl plný nevšedných zážitkov: Región Trnava láka na osem jedinečných podujatí
12
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM