Krimi

Kamarátov z Trnavy nerozdelili ani policajti: Počkali na seba v CPZ-ke

Mladší z dvojice šoféroval pod vplyvom alkoholu, začo skončil v rukách polície. O pár hodín neskôr, za to isté, zadržali aj jeho kamaráta.

Ilustračný obrázok k článku Kamarátov z Trnavy nerozdelili ani policajti: Počkali na seba v CPZ-ke
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Trnavskí policajti riešili v priebehu dvoch hodín dvoch opitých vodičov. Kuriózne je, že to isté auto zastavili hliadky dvakrát na tej istej ulici v Trnave. Informuje o tom trnavská polícia na sociálnej sieti.

Obaja šoféri nakoniec skončili v cele predbežného zadržania.

Policajti si všimli podozrivé auto v sobotu krátko po 3.00 h ráno na Trstínskej ulici. Na vozidle bolo zapnuté len denné svietenie, čo upútalo ich pozornosť.

„Po jeho zastavení vykonali s 22-ročným vodičom dychovú skúšku. Na displeji sa ukázala hodnota 0,74 mg/l alkoholu, čo je viac ako 1,5 promile. Hliadka muža obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajnú stanicu,“ uvádza polícia.

V aute podľa polície zostal sedieť jeho 23-ročný spolujazdec. Ten počkal 2 hodiny a presadol za volant. Policajti zadržali aj jeho.

Ďalšie udalosti

„Jeho podivný štýl šoférovania si o 5.00 h všimla druhá hliadka PMJ. Po dychovej skúške bola príčina cikcakovej jazdy jasná. Mladý muž nafúkal 1,31 promile. Vďaka svojmu nezodpovednému prístupu skončil na polícii, rovnako ako jeho predchodca,“ konštatuje trnavská polícia.

Policajti oboch mladíkov obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý môže páchateľovi hroziť až ročný pobyt vo väzení. Obaja vodiči boli riešení v tzv. superrýchlom konaní.

„Apelujeme na vodičov, aby nepodceňovali moc alkoholu a za volant si sadali iba triezvi. Ak si už vypijete, zabezpečte si odvoz alebo sa radšej prejdite. Neohrozujte seba ani iných na cestách,“ vyzýva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ z Trnavy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM