Monika Hanigovská Rôzne

Kamenný Mlyn má novú atrakciu: Náučný chodník je prvým svojho druhu na Slovensku

Trnava má jedinečnú atrakciu. Návštevníkov v Kamennom Mlyne prevedie náučný chodník. Pozrite sa na to, ako vyzerá a čo ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Kamenný Mlyn má novú atrakciu: Náučný chodník je prvým svojho druhu na Slovensku
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Obľúbená rekreačná oblasť Kamenný mlyn je zaradená do ochranného pásma Chráneného areálu Trnavské rybníky. Tamojšia oblasť sa môže právom hrdiť svojim zaradeným do tretieho stupňa ochrany prírody. Samotný areál Trnavské rybníky je klasifikovaný do štvrého stupňa, pričom piaty stupeň je najvyšší.

Spomínaná oblasť je obľúbeným relaxačným miestom mnohých Trnavčanov ale aj „cezpoľných“. V tomto období sa však lokalita môže pochváliť novou „čerstvou“ atrakciou, ktorá je jedinečná tým, že je vôbec prvá svojho druhu na Slovensku.

Mesto Trnava spolu s Pedagogickou fakultou Trnavskej univerzity zmenila trasu v tejto lokalite na nový náučný chodník. Ten tvorí šesť prehľadných informačných tabúľ. Poskytujú oddychujúcim dostatok zaujímavých informácií.

Potulky po náučnom chodníku tak prezrádzajú na tabuliach ako zvieratá a živočíchy žijú v tomto prostredí pomocou tzv. fenologického kalendára. Jedna z tabúľ informuje zase napríklad o tom, čo spája tropický les a Kamenný Mlyn.

„Prínosom prechádzky do Kamenného mlyna už nemusí byť len relaxovanie v príjemnom prírodnom prostredí. Malí aj veľkí Trnavčania a návštevníci mesta tam môžu získať alebo rozšíriť svoje vedomosti o jednotlivých ekosystémoch tejto rekreačnej oblasti,“ uviedla trnavská radnica na svojom webe.

Prezrieť si novú atrakciu v Kamennom Mlyne si môžete v našej fotogalerii.

FOTO: Nové lákadlo v Kamennom Mlyne. Informačné tabule sú na Slovensku jedinečné
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM