Kultúra

Kaštieľ v Jablonici s premiérovým festivalom: Šermiari, ohňová show aj prehliadka

V kaštieli sa uskutoční premiérový historický festival. Ten ponúkane bohatý program pre malých aj veľkých návštevníkov. Pozrite si všetky jeho lákadla.

Ilustračný obrázok k článku Kaštieľ v Jablonici s premiérovým festivalom: Šermiari, ohňová show aj prehliadka
Zdroj: TASR

V Jablonici v okrese Senica sa v priestoroch kaštieľa, ktorý sa v súčasnosti rekonštruuje, uskutoční 1. ročník historického festivalu. Informoval o tom spoluorganizátor podujatia Martin Oravec. Podujatie otvorí svoje brány návštevníkom 1. septembra, od 09.30 hod. do 22.30 hod.

Festival bude väčší

Súčasťou programu bude aj historická prehliadka kaštieľa s výkladom. „Počas nej budú môcť návštevníci porovnať, ako sme v priebehu roka dokázali pokročiť s rekonštrukciou. Obrovskou zmenou oproti minulému roku bude otvorenie hospodárskeho dvora so stajňami, vďaka čomu sa priestor pre náš festival zdvojnásobí,“ uviedol Oravec.

Bohatý program

Pre deti je prichystaný farmársky dvor s rôznymi zvieratami, jazda na koňoch, skákací hrad či bábkové divadlo. „Chýbať nebude ani dobová strelnica a tábor, kde sa deti hravou formou môžu naučiť a dozvedieť viac o slovenskej histórii. Čaká ich aktívny deň plný zábavy, zážitkov a spomienok,“ doplnil spoluorganizátor festivalu.

Chýbať nebudú vystúpenia šermiarov, remeselné stánky s ukážkami výroby veci a nástroje v minulosti, fakír a historická mučiareň s katom. Na záver celej akcie je pripravená ohňová show so živou hudbou.

Festival, ktorý sa uskutoční 1. septembra, organizuje občianske združenie Útulný domov, ktoré kaštieľ v Jablonici odkúpilo od obce v roku 2016 a snaží sa ho zrekonštruovať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM