Rôzne Správy

Koncertný projekt Pekné miesta mieri do Trnavy: Ukáže krásu múzejných záhrad

Projekt pekné miesta má za cieľ mapovať zaujímavé lokality na Slovensku a prostredníctvom koncertov ich predstavovať divákom.

Ilustračný obrázok k článku Koncertný projekt Pekné miesta mieri do Trnavy: Ukáže krásu múzejných záhrad
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Koncertný projekt Pekné miesta spojí vo svojom druhom ročníku Trnavu a Trenčianske Teplice. Vystúpenie skupín Para a Billy Barman sa v piatok 24. mája uskutoční v záhradách Západoslovenského múzea. Priestor v historickej časti Trnavy prešiel rekonštrukciou a zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj má záujem otvoriť ho verejnosti na kultúrne podujatia.

„Došlo tak k vzájomnému porozumeniu, my sme s Peknými miestami v Trnave chceli byť už v prvom ročníku,“ povedal pre TASR za organizátorov Ján Trstenský. Pekné miesta si dávajú za cieľ postupne mapovať zaujímavé lokality na Slovensku a prostredníctvom koncertov ich predstavovať divákom. V roku 2018 sa akcia konala na Devínskom hrade, vo Zvolene, Trenčíne.

Na budúci rok organizátori počítajú opäť najmenej so štyrmi koncertmi pod holým nebom a ako dodal Trstenský, určite dôjde aj na východ Slovenska. Záujem o Spišský hrad majú od začiatku.

Na koncerte v trnavských múzejných záhradách sa okrem Pary a Billy Barmana divákom predstaví mladá indie kapela Don't Trust Butterflies a o tanečnú náladu sa postará DJ Džunya G.

Koncert v kúpeľných Trenčianskych Tepliciach je naplánovaný na 8. júna na vynovenej Zelenej žabe a bude mať podľa Trstenského rozšírený program už od 13. hodiny. Okrem Pary a Billyho Barmana sa predstavia Steve Hope z Rakúska, maďarskí Justrice a Nora Matisse, Subgate z Česka a košický DJ Denes Toth, program na kúpalisku ozvláštni aj vystúpenie akvabel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM