BTW Krimi Správy

Kradol počas núdzového stavu, posedí si možno sedemkrát dlhšie

Pred vstupom k lekárovi muž uchmatol z vešiaka odloženú tašku a dal sa na útek.

Ilustračný obrázok k článku Kradol počas núdzového stavu, posedí si možno sedemkrát dlhšie
Zdroj: TASR

Prípad nahlásil na políciu lekár spolu s pacientom, ktorého okradli počas vyšetrenia u špecialistu. O prípade informovala Polícia SR na sociálnej sieti.

„Pred vstupom k lekárovi si objednaný pacient odložil bundu aj osobnú tašku na vešiak v miestnosti sestier,“ uviedla polícia.

Celú situáciu využil neznámy muž, ktorý tašku uchmatol a dal sa na útek. Majiteľovi zobral dva mobilné telefóny, 150 eur v hotovosti, viacero osobných a pracovných dokladov a kľúče. Škodu majiteľ vyčíslil na 700 eur.

Polícia ihneď po nahlásení krádeže preverila kamerové systémy. Kriminalisti vzápätí podozrivého muža našli v parku na ulici A. Žarnova a predviedli ho na policajnú stanicu. Tým sa však príbeh nekončí.

Prípad totiž prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva v Trnave, ktorý krádež posudzoval prísnejšie – vzhľadom na vyhlásený núdzový stav v krajine. Vyšetrovateľ obvinil 51 ročného Trnavčana z obzvlášť závažného zločinu krádeže, za ktorý by mu inokedy hrozil trest odňatia slobody až na 2 roky.

„Nakoľko je núdzový stav, za krádež v krízovej situácii hrozí Trnavčanovi prísnejšia sadzba, a to na 10 až 15 rokov za mrežami,“ dodala polícia. Keďže trestne stíhaný previnilec už v minulosti bol trestaný, putoval rovno za mreže.

Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM