Júlia Vargová Kultúra

Lákavé podujatie v Bučanoch: Posledná marcová nedeľa bude patriť jari

Podujatie počas poslednej marcovej nedele ponúkne v Nyáryovskej kúrii zaujímavý program. Pripravte sa na Prvú jarnú nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Lákavé podujatie v Bučanoch: Posledná marcová nedeľa bude patriť jari
6
Galéria
Zdroj: Soňa Belokostolská

Okrem výstavy historických pohľadníc a vystúpenia detí z miestnej materskej školy, sa návštevníci môžu tešiť aj na tvorivé dielne so Zuzanou Brisudovou z Brestovian. Tá záujemcom ukáže, ako zdobiť kraslice.

Stále expozície i aktuálnu výstavu historických pohľadníc zberateľa Alexandra Urminského Veľkonočné smsky staré (aj) sto rokov bude možné navštíviť od 14:00 h do 18:00. Malí i veľkí návštevníci si budú môcť na tvorivej dielni Maľované vajíčko vyskúšať zdobenie kraslíc. S akciou je spojený aj predaj jarných a veľkonočných výrobkov a dekorácií. O 15:30 vystúpia s pásmom básní a piesní Prišla jar deti z Materskej školy Bučany.

Kultúrno-spoločenské centrum Bučany organizuje výstavu Veľkonočné smsky staré (aj) sto rokov. Na výstave majú návštevníci možnosť vidieť historické pohľadnice s jarnou a veľkonočnou tematikou zo zbierok dlhoročného zberateľa a znalca Alexandra Urminského z Piešťan. Pohľadnice dopĺňajú krátke texty zberateľa, ktorý je aj autorom cennej publikácie Pohľadnice, prostriedok komunikácie, poznávania a zbierania, ktorá vyšla v roku 2017. Vystavené pohľadnice sú z rôznych časových období, mnohé staršie viac ako sto rokov.

Návštevníci si výstavu môžu prísť pozrieť od 19. marca do 30. apríla do priestorov severného krídla Nyáryovskej kúrie.

Tradičné otváracie hodiny sú v utorok od 9:00 do 12:00, v stredu od 14:00 do 17:00, vo štvrtok od 9:00 do 12:00 a poslednú nedeľu v mesiaci od 14:00 do 18:00, čiže aj počas podujatia Prvá jarná nedeľa.

Podujatie sa uskutoční v nedeľu, 31. marca od 14:00 do 18:00 na adrese Nyáryovská kúria, Bučany 108. Hlavnými organizátormi nedeľného popoludnia v Nyáryovskej kúrii sú Kultúrno-spoločenské centrum Bučany, Materská škola Bučany a Rada rodičov pri Materskej škole Bučany.

Program podujatia Prvá jarná nedeľa:

VEĽKONOČNÉ SMSKY STARÉ (AJ) STO ROKOV

od 14:00 do 18:00, Výstava historických pohľadníc

TRHOVISKO

od 14:30 do 17:30, Predaj jarných a veľkonočných dekorácií

MAĽOVANÉ VAJÍČKO

od 15:00 do 17:00, Zdobenie kraslíc so Zuzanou Brisudovou spojené s predajom jej výrobkov

PRIŠLA JAR

od 15:30, Pásmo jarných básní a piesní v podaní detí z Materskej školy Bučany

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM