Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Nádvorie oslávi prvé narodeniny: Láka na dobré jedlo, kopu zábavy a koncerty

Prvé narodeniny ponúknu skvelý kultúrny program, možnosť nazrieť do zákulisia Nádvoria i aktivity pre deti. Vstup na všetky podujatia je voľný.

Ilustračný obrázok k článku Nádvorie oslávi prvé narodeniny: Láka na dobré jedlo, kopu zábavy a koncerty
12
Galéria
Zdroj: TASR

Prvý aprílový piatok, 5.4. a sobota, 6.4. bude patriť oslavám prvých narodenín trnavského Nádvoria. Bujaré oslavy sú naplánované v priestoroch Nádvoria, Malého Berlína i Akademie na Štefánikovej 4 v Trnave.

Nádvorie oslavuje prvé narodeniny vo veľkom štýle. Na všetkých, ktorí sa budú chcieť pridať k oslavám, čakajú dva dni plné zábavy, jedla a hudby, počas ktorých sa návštevníci zabavia na koncertoch, divadelných predstaveniach, workshopoch či diskusiách.

Všetko začne už v piatok, skvelým programom pre najmenších. Program odštartuje Lili batolárium, divadlo pre deti už od pol roka. Oba narodeninové dni budú mať hostia všetkých vekových kategórií možnosť nazrieť aj do zákulisia Nádvoria.

Odhalia zákulisie

Ako avizuje Nádvoria, počas potuliek sa návštevníci dozvedia mnoho zaujímavého a pozrú sa na miesta, kde možno ešte ani neboli. Pre kreatívne duše pripravili skvelé workshopy a piatkový detský program uzavrie koncert Dana Heribana. Piatkovú párty vo veľkom štýle otvorí legendárny Vidiek a zaručene dobrú atmosféru prinesie aj Puding pani Elvisovej.

Príjemná atmosféra a bohatý program bude na ľudí čakať i v sobotu. Ako sľubuje kolektív Nádvoria, víkendovú časť osláv otvorí kreatívny workshop výroby tašiek a odznakov s veselou grafikou a úsmevný príbeh Cisárove nové šaty pod taktovkou Nového divadla Nitra. Pre všetkých, ktorí vynechali komentované prehliadky v piatok, je možné si ich zopakovať aj v sobotu.

Organizátori akcie ďalej lákajú na hlavný večerný program, ktorý odštartuje diskusia troch primátorov. V živej diskusii sa stretnú Matúš Vallo, Peter Bročka a Marek Hattas.

Spišiaci Smola a hrušky to roztočia na hlavnom stagei Nádvoria a spustia tak hudobnú časť hlavného programu. Skvelý narodeninový večer uzavrie Polemic. Ako dodáva kolektív Nádvoria, pre všetkých, ktorí si koncerty nemôžu vychutnať osobne ich bude naživo vysielať Trnavské rádio. Hostia budú okrem toho mať možnosť pochutnať si na narodeninových špeciáloch Akademie, osviežiť sa čapovaným pivom a vyskúšať rôzne drinky.

Program prvých narodenín Nádvoria:

Piatok 5. 4. 2019

9:00 a 10:00 Lili batolárium (divadlo pre najmenších)

Príďte si so svojimi deťmi vychutnať príbeh o priateľstve a spoločnom objavovaní.

Kapacita podujatia je obmedzená, a preto je potrebné zaregistrovať sa e-mailom na rezervacie@malyberlin.sk

11:00, 12:00 a 14:00 Potulky Nádvorím (prehliadka)

Objavte všetky zákutia Nádvoria! Priestormi vás budú sprevádzať tak architekti, ktorí stoja za projektom, ako aj majitelia. Na prehliadku je nutná rezervácia e-mailom na rezervacie@malyberlin.sk alebo osobne na recepcii Coworking Nádvorie.

14:00 – 16:00 Eko workshop s Kubikom (workshop)

Príďte sa inšpirovať, ako predísť tvorbe odpadu, triediť ho či UPcyklovať. Počas workshopu si budete môcť premeniť napríklad aj krabicu od nápoja na pěňaženku s pomocou OZ PureLove.

16:00 Dano Heriban: Čosi úsmevné (detský koncert)

Hudobné dobrodružstvo pre deti a rodičov.

19:30 Vidiek (koncert)

Legendárna skupina, ktorej hudbu milujú starší i mladší. Zaspievajte si spolu s nami „Vidiečan“ a nechajte sa unášať melódiami hitov, ktoré určite poznáte.

21:00 Puding Pani Elvisovej (koncert)

Skvelí „Pudingáči“ odpália koncert ako stvorený pre piatkovú noc! Na Nádvorí predstavia svoj jedinečný mix plný experimentov a elektroniky

Sobota 6. 4. 2019

13:00 – 17:00 Narodeninová výroba tašiek a odznakov Nádvoria s Kubikom (workshop)

Príďte si vytvoriť vlastný dizajn klasickej tašky cez rameno pomocou aplikácií a termolisu, alebo vlastné odznaky pomocou lisu. My zabezpečíme všetok materiál a tašky, na Vás nechávame kreatívny proces a estetické cítenie.

14:00 Nové divadlo Nitra: Cisárove nové šaty (divadlo)

Krásna scéna a bláznivý príbeh v podaní súboru Nové divadlo Nitra. Príbeh ako stvorený pre deti od 3 do 100 rokov!

14:00, 15:00 a 16:00 Potulky Nádvorím (prehliadka)

Objavte všetky zákutia Nádvoria! Priestormi vás budú sprevádzať tak architekti, ktorí stoja za projektom, ako aj majitelia. Na prehliadku je nutná rezervácia e-mailom na rezervacie@malyberlin.sk alebo osobne na recepcii Coworking Nádvorie.

18:00 Vallo, Bročka, Hattas: Aké hranice má v politike slušnosť? (diskusia)

Bratislavu, Trnavu a Nitru spája jedna vec. Všetky tri mestá vedú bývalí aktivisti a primátori bez politického pozadia. Keď prvý raz vyhral voľby Peter Bročka, dovtedajšia garnitúra aj celá republika vyslovovali uznanie a jedným dychom sa s úškrnom prizerali, kedy zakopne. Lenže nezakopol, vyhral voľby aj druhý raz a pridali sa k nemu aj Matúš Vallo a Marek Hattas ako signál, že krajina si praje zmenu. Moderuje Mário Šmýkal.

19:30 Smola a hrušky (koncert)

Reggae úderka zo Spišskej novej vsi Smola a hrušky rozdáva dobrú náladu na svojich koncertoch už od roku 1997. Ani na Nádvorí to nebude inak. Vidíme sa v sobotu!

21:00 Polemic (koncert)

Ona je taká, Komplikovaná alebo Ja som to vedel – k Polemicu naozaj netreba viac dodávať. Veľa hitov, skvelá zábava a neuveriteľných 30 rokov na scéne.

Foto: ilustračné

OBRAZOM: Nádvorie otvoria v apríli, chce priniesť Trnavčanom mestskú kultúru
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM