Kultúra

Májový Trnavský rínek prichádza! Na aký PROGRAM sa môžeme tešiť?

Obľúbené podujatie sa vracia do trnavských ulíc. Organizátori už zverejnili program.

Ilustračný obrázok k článku Májový Trnavský rínek prichádza! Na aký PROGRAM sa môžeme tešiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Májový Trnavský rínek sa uskutoční v sobotu 20. mája od 9.00 do 17.00 hodiny.

„Pozývame vás užiť si jeho jarnú atmosféru, nakúpiť pekné veci, pochutnať na dobrom jedle a stretnúť priateľov. Môžete sa tešiť na viac ako sto predajcov a predajkýň, hudobný program, kreatívne workshopy a nebudú sa nudiť ani Vaše deti, pre ktoré opäť pripravíme divadielka a kopec zábavných aktivít,“ informovali organizátori.

A na aký program sa môžete tešiť? Takto ho zverejnil tím organizátorov v udalosti na sociálnej sieti:

Hlavné pódium pri schodoch

9:30–10:30 – MILA MEDVEDOVSKA A DANIEL ŠPINER (FJÚŽN)
„Mila je ukrajinská speváčka a učiteľka spevu. Po ruskej invázii na Ukrajinu opustila svoj domov v meste Dnipro a na Slovensku sa stretla so skladateľom a klaviristom Danielom Špinerom. Toto ukrajinsko-slovenské duo vám predstaví hudobný [fjúžn] a zahrá vám autorské aranžmány ukrajinských piesní,“ informujú organizátori.

11:00–11:20 – TRNAVSKÉ RÁDIO NA RÍNKU – živé vstupy Trnavského rádia z Rínku

11:30–12:30 – PÁNKO
„Trojčlenná kapela Pánko nie je klasickým príkladom hudobnej tvorby pre deti – jedná sa totiž o rodinný projekt, ktorého cieľom je zabaviť všetky vekové kategórie. Swing, bosanova, jazz, rock, ale aj skladby okorenené orientálnymi vplyvmi,“ dodali organizátori.

13:00–13:20 – TRNAVSKÉ RÁDIO NA RÍNKU – živé vstupy Trnavského rádia z Rínku

13:30–14:30 – CUMBIA COOPERATIVA
„Kapela pôvodom z Prahy, ktorej členovia sú španielski, americkí a českí umelci. Sú to zároveň priatelia, ktorí spoločne tvoria hudbu a skvelú atmosféru a parádnu párty,“ píše sa na stránke udalosti.

15:30– 16:30– SEVERNÍ NÁSTUPIŠTE

„Česká mestská country-folk kapela má 9 členov s rozličným nástrojovým obsadením od gitary a akordeónu až po valchu, väčšina aj spieva. Vo svojej hudbe prepájajú trampskú atmosféru s mestským prostredím,“ láka tím organizátorov.

Dom hudby

10:30–11:30– nevaDIvadlo: Cestoviny s vajcom (FJÚŽN)

Autorská rozprávka na motívy obľúbeného príbehu o vajci, ktoré išlo na vandrovku. Naše vajce však na rozdiel od pôvodnej predlohy putuje po celom svete. Hlavný hrdina cestuje do Južnej Ameriky, Antarktídy, Austrálie, Afriky a vracia sa opäť na Slovensko do Európy.

11:30 – 13:00 Vystrihovací workshop “vytynanky” ukrajinskej výtvarníčky Tanya Kyianytsia (FJÚŽN)

“Vytynanka – od slova „vytynaty“ – je staré ukrajinské umenie strihania papiera. Presnejšie povedané, papier sa začal strihať v 19. storočí, predtým sa strihalo z kože a brezovej kôry. Najdôležitejšie časti domu sa zdobili vytynankou. Napríklad také kachle, ktoré živili rodinu. No zdobili sa taktiež okná, keď sa cez malé vzory, akoby cez sito, preosievala zlá energia, ktorá sa nemala dostať do domu.

13:00 – 14:00– diskusia

14:30–15:30 – Peter Gartner: ZERO WASTE

Dobrodružná bábková hra bude interaktívnym a humorným spôsobom vysvetľovať deťom princípy triedenia odpadu, bezobalového nákupu a spotrebiteľskej zodpovednosti.

9:00–17:00 – VÝSTAVA HUMANS OF [FJÚŽN] (FJÚŽN)

Fotografie: Jana Gombiková a Piotr Gąska (2020, 2021), Kvet Nguyen (2022)

To nie je všetko! Aké ďalšie lákadlá si pre nás pripravili? Nájdete ich na druhej strane!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM