Monika Hanigovská Šport

Malý Rím privíta domácich aj zahraničných cyklistov: V centre odštartujú preteky

Už o niekoľko dní v srdci mesta odštartujú otváracie preteky tzv. cyklistickej sezóny. Súčasne prebehne 12. župná olympiáda mládeže TSK. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Malý Rím privíta domácich aj  zahraničných cyklistov: V centre odštartujú preteky
Zdroj: CK Olympik Trnava

V meste to bude onedlho žiť športom. Stretnú sa tu nadšenci cyklistiky, aby si zasúťažili a ukázali svoju formu na otváracích pretekoch cestnej cyklistickej sezóny.

Reč je o športových podujatiach s názvom 1. a 2. kolo Slovenského pohára na ceste 2018 a 12. župná olympiáda TTSK pre mládežnícke kategórie. Súčasne odštartujú aj preteky detí trnavských škôl a hobby cyklistov. Bohatý športový program si môžete vychutnať už počas víkendu.

Trnavčanom sa predstavia stovky domácich i zahraničných jazdcov rôznych kategórií.

Štartuje sa 7. apríla o 14.00 hod. na trase Štefánikova – Horné Bašty – Pekárska – Trojičné námestie. 8. apríla čaká cyklistov známy okruh so štartom a cieľom v Suchej nad Parnou.

Paralelne s nimi prebieha aj 12. župná olympiáda mládeže Trnavského samosprávneho kraja. V sobotu, 7. apríla sa uskutočnia v Trnave aj preteky detí trnavských škôl a hobby cyklistov.

Štart i cieľ na Štefánikovej

Časovku, ktorá otvárala poradie slovenského pohára, tentokrát nahradí kritérium ulicami historického centra Trnavy.

„Minulý rok tento okruh otestovali mládežnícke kategórie počas pretekov Okolo Slovenska, ktoré dva dni hostilo naše mesto. Jedinou zmenou je otočenie smeru jazdy oproti minulému roku. Štart i cieľ je naplánovaný na Štefánikovej ulici, približne v jej strede, odkiaľ sa cyklisti vydajú cez Horné Bašty, Pekársku, Trojičné námestie naspäť na Štefánikovu ulicu. Začiatok ostrých štartov je od 14.00 hodiny, pričom sa postupuje od najmladších kategórií. Úplne prví odštartujú deti základných škôl a hobby jazdci,“ prezradil priebeh podujatia Bohuslav Kujovič, riaditeľ pretekov.

Registrácia pre deti a hobby cyklistov bude prebiehať medzi 10.00 a 13.00 hod. na mestskom úrade.

Súčasne organizátori prosia Trnavčanov o vyššiu ostražitosť pri pohybe na spomínaných uliciach a pozývajú okoloidúcich na dotvorenie fanúšikovskej kulisy tohto podujatia.

Povzbudzovať môžete aj v okolí Trnavy

V nedeľu, 8. apríla sa cyklisti o 11.00 hod. predstavia na 23 km dlhom tzv. suchovskom okruhu a to na trase Suchá nad Parnou, Košolná, Dlhá, Dolné Orešany, Horné Orešany a späť do Suchej.

„Kým mladší žiaci absolvujú okruh iba raz, muži a juniori ho pôjdu až päťkrát. Predpokladaný dojazd elitnej kategórie do cieľovej roviny je o 14.00 hodine,“ informujú organizátori podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM