BTW Rôzne Správy

Minecraft mánia prišla do Trnavy! Vymodelujte kúsok mesta a vyhrajte

Víťaz súťaže v modelovaní ľubovoľnej trnavskej budovy v hre Minecraft získa poukaz v hodnote 100 eur na nákup hier.

Ilustračný obrázok k článku Minecraft mánia prišla do Trnavy! Vymodelujte kúsok mesta a vyhrajte
Zdroj: youtube

Mesto Trnava prevzalo záštitu nad súťažou Vymodelujme Trnavu v Minecrafte, v ktorej majú hráči v prostredí hry vytvoriť kúsok nášho mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Pravidlá súťaže sú jednoduché. „Vyberte si časť Trnavy (budovu, či pamiatku) a pripravte si jej fotografiu. Vymodelujte vybranú časť v Minecrafte, pričom veľkosť modelu je ľubovoľná. Urobte niekoľko printscreenov modelu v hre. Na e-mail sosptt@gmail.com pošlite fotku časti Trnavy, ktorá slúžila ako predloha. Do emailu priložte aj svoje printscreeny modelu z Minecraftu. Čas na poslanie obrázkov máte do 30. júna 2020,“ uviedla.

Čo je Minecraft?

Fenomén najmladšej generácie Minecraft patrí k hrám, ktoré nie sú len bezduchou stratou času, ale dá sa pri nich aj vzdelávať, rozvíjať fantáziu a učiť sa spolupracovať. Hráčom poskytuje otvorené prostredie s veľkým množstvom herných možností, napríklad postaviť si vlastné obydlie, pestovať rastliny, či chovať zvieratá. Je vhodná už pre deti od 7 rokov.

Víťaza vyberie organizátor súťaže Súkromná stredná odborná škola DSA. Ten získa poukaz v hodnote 100 eur na nákup hier. Pre svojich žiakov a uchádzačov zároveň ponúka možnosť získať za odmenu prax vo veľkých IT firmách.

„Trnavská samospráva vyberie spomedzi súťažiacich jedného výhercu, ktorý získa Cenu Mesta Trnava,“ dodala Majtánová.

Viac informácií nájdete na webe organizátora súťaže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM