Komunálne voľby

Mráz predstavil volebný program: Kandidát na primátora Trnavy chce tri zmeny

Rastislav Mráz (KDH) predstavil svoj volebný program. Kandidát na primátora Trnavy má tri priority, ktorým by sa po zvolení chcel venovať.

Ilustračný obrázok k článku Mráz predstavil volebný program: Kandidát na primátora Trnavy chce tri zmeny
5
Galéria
Zdroj: TASR

Volebný program kandidáta na primátora Trnavy Rastislava Mráza (KDH) má názov Skutočné riešenia pre naše mesTTo. Jeho prioritami sú doprava, kvalita života občanov a rozvoj mesta. Deklaruje, že ním ponúka riešenia, ktoré budú mať pre Trnavu zásadný a dlhodobý prínos.

Mráz vo štvrtok predstavil aj základ tímu kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva za klub Naše mesTTo. „Počítame so spoluprácou s SDKÚ-DS ako doteraz. Rozbehnuté rokovania so SaS a OĽaNO sa ukončili, nakoľko nedošlo k dohode na centrálnej úrovni. Priestor dostanú aj nestraníci,“ informoval na stretnutí s novinármi.

Na kandidátke na všetkých 31 poslaneckých miest, ktorú chcú uzavrieť do jesene, sa podľa jeho slov objaví časť súčasných poslancov, ale priestor dostanú aj noví ľudia. „Zo súčasných ide za KDH o Branislava Kramára, Jozefa Piknu, Pavla Nižňanského a mňa, za SDKÚ Jozefa Pobieckého, Petra Haladu a Janu Fridrichovú,“ uviedol Mráz.

Aj čakania pacientov pred ambulanciami

Podľa Mráza je dôležité vrátiť sa k diskusii o hospodárskom rozvoji mesta, skvalitnení podnikateľského prostredia pre rozvoj miest s vyššou pridanou hodnotou a podpore cestovného ruchu. Má snahu vyriešiť problém čakania pacientov pred ambulanciami a v skorých ranných hodinách pred Mestskou poliklinikou zavedením centrálneho objednávacieho systému, pričom ako nástroj vidí motiváciu lekárov cez výšku nájomného. Nové voľnočasové centrá by mali vzniknúť na každom trnavskom sídlisku, bývanie pre seniorov by sa malo rozšíriť aj na mestskú bytovku na Tajovského ulici. „Investovať chceme do lesoparku v Štrkoch a prepojiť ich cyklotrasou s oddychovou zónou Kamenný mlyn, do parku na Námestí SNP a tiež pri synagóge,“ dodal Mráz.

Nechcú bezbrehú kritiku

„Nechceme volebný program stavať na bezbrehej kritike súčasného vedenia mesta,“ konštatoval Mráz. Ale mnohé terajšie riešenia sú podľa neho jednorazového typu, pričom potrebné je pre mesto prinášať riešenia s dlhodobou perspektívou. To, že mesto aktuálne dlhodobo nedokáže čerpať kapitálové prostriedky, je podľa Mráza limitované personálnou situáciou na radnici. Mestský úrad nebol podľa jeho slov nikdy doteraz v takej zlej personálnej kondícii. „To, že čerpanie ovplyvňujú výberové konania a počasie, sú len výhovorky,“ konštatoval.

Kandidatúru pre nadchádzajúce komunálne voľby ohlásil v Trnave aj súčasný primátor Peter Bročka (nezávislý, klub Za lepšiu Trnavu).

OBRAZOM: Konferencie pri príležitosti predstavenia volebného programu R. Mráza
5
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM