Rôzne

Na námestí v Trnave horelo 572 sviec: V Trnave si dojemne uctili obete koronavírusu

Trnavčania nezabudajú! Takto si uctili obete koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí v Trnave horelo 572 sviec: V Trnave si dojemne uctili obete koronavírusu
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Koronavírus zasiahol aj do života Trnavčanov. Niektorým z nás zobral rodinu, priateľov či známych. Pre ďalších to bolo obdobie plné neistoty a zúfalstva.

V trnavskej nemocnici podľahlo ochoreniu Covid-19 doposiaľ 572 ľudí. V Malom Ríme sa obyvatelia mesta rozhodli, že si uctia všetky vyhasnuté životy.

Stretnutie naplánovali na Námestí sv. Mikuláša, kde zapálili za každý vyhasnutý život počas pietnej spomienky jednu sviečku.

Výber miesta taktiež nebol náhodný. Trnavčania venovali spomienku obetiam koronavírusu pri morovom súsoší, ktorú naši predkovia postavili na znak úcty a vďaky po ukončení morovej epidémie.

Napriek tomu, že počasie Trnavčanom neprialo a vietor plamienok sviečok stále zhasínal, ľudia sa ich snažili opakovane zapalovať.

Aktuálne a zaujímavé správy z nášho mesta:

Korona sa ich priamo dotkla

Na spomienkovej udalosti sa zúčastnilo okolo šiestich desiatok Trnavčanov, ktorí predtým boli na zádušnej omši za zosnulých v Bazilike sv. Mikuláša.

Medzi účastníkmi nechýbali tiež rodinní príslušníci Trnavčanov, ktorí podľahli ochoreniu, ani tí, ktorým sa podarilo z ochorenia vyliečiť. K nim patrí i exprimátor Trnavy Štefan Bošnák. Vo Fakultnej nemocnici Trnava bol hospitalizovaný s veľmi ťažkým priebehom ochorenia 51 dní.

„V nemocnici som videl, aké nesmierne úsilie vynakladal celý zdravotnícky personál na záchranu zdravia a životov hospitalizovaných. Som im vďačný za seba i všetkých, ktorí sa vrátili po prekonaní ochorenia do života,“ povedal.

Spomienku pripravilo Okresné centrum KDH v Trnave v spolupráci s občianskym združením Naše MesTTo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Stalo sa doma

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM