Monika Hanigovská Rôzne

Na parkovnom vybrala Trnava vyše milión eur: Trojka ulíc, kde platili vodiči najviac

Mesto pozná príjmy za parkovné. Počas minulého roka vybralo od vodičov vyše milión eur, pričom zaznamenalo najvyťaženejšie i najmenej využívané parkovacie lokality.

Ilustračný obrázok k článku Na parkovnom vybrala Trnava vyše milión eur: Trojka ulíc, kde platili vodiči najviac
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava zozbieralo údaje o tržbách na parkovnom. Súčasne informuje o nástupe konkrétneho trendu úhrad parkovného, ale informuje aj o najvyťaženejších parkovacích lokalitách v našom meste. Viac nám prezradil poradca primátora pre kultúru a hovorca Mesta Trnava Pavol Tomašovič.

Mesto vybralo počas minulého roka od vodičov viac ako milión eur. „Vybralo sa 1 043 502 eur na parkovnom,“ informoval pre spravodajský portál Trnava24 Pavol Tomašovič.

„Táto čiastka je v súlade s podobným výsledkom, ako v predchádzajúcom roku,“ doplnil poradca primátora pre kultúru a hovorca k spoplatnenému parkovnému.

Mesto platí aj operátorom

Od tržby treba odrátať aj poplatok operátorom. „Samozrejme, že to je hrubý príjem mesta, z ktorého treba odpočítať náklady súvisiace s celým týmto systémom. Zároveň v prípade sms parkingu platíme 25% operátorom, cez ktorý sa tento sms parking robí,“ dodal ďalej Tomašovič.

„Najvyššie príjmy z automatov sme zaznamenali z ulíc Dolnopotočná, Paulínska a Kollárova,“ prezradil hovorca mesta.

Pričom najmenej vodiči nahádzali do automatov na Zelenom kríčku, Šrobárovej a Jeruzalemskej u­lici.

Trend sa však mení

Vodiči v Trnave uprednostňujú parkovacie automaty pred sms parkingom. Mesto však zaznamenalo trend smsiek, v prípade uhrádzania spomínaného parkovného.

„Zaznamenali sme najmä nárast úhrad pomocou sms parkingu. To, začínajú vodiči čoraz viac využívať. Zatiaľ príjem z parkovacích automatov je vyšší, ale treba povedať, že trend je taký, že sa zvyšuje príjem z sms parkingu a tým pádom klesá príjem z parkovacích automatov,“ povedal Tomašovič.

Ako informoval Pavol Tomašovič, príjem z parkovaných automatov bol zhruba okolo 560-tisíc eur a príjem z sms parkingu činil okolo 330-tisíc eur. Za parkovacie karty mesto Trnava získalo 150-tisíc eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM