Správy

Najobľúbenejšia pamiatka sa teší na turistov: Mestská veža v Trnave je otvorená

Mestská veža v Trnave zívala prázdnotou dlhé mesiace. Pri dodržaní opatrení ju opäť môžete navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Najobľúbenejšia pamiatka sa teší na turistov: Mestská veža v Trnave je otvorená
4
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Trnava po viac ako štyroch mesiacoch otvára pre turistov Turistické informačné centrum (TIC) a jednu z najnavštevo­vanejších stavebných pamiatok – mestskú vežu.

Návštevníci musia aj naďalej pri vstupe dodržiavať prísne hygienické opatrenia. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Záujemcovia môžu služby TIC využívať od 10. do 17. hodiny. Výstup na mestskú vežu je možný každú celú hodinu od 10.00 do 17.00 h.

„Na vstup bude potrebné mať riadne nasadený respirátor a preukázať sa platným negatívnym testom alebo iným osvedčením. V TIC sa môžu naraz zdržiavať najviac dvaja návštevníci, v mestskej veži ich môže byť najviac 16,“ uviedol manažér TIC Michal Praj.

Doplnil, že na tento rok plánujú dve novinky – projekt Mestská veža pre všetkých je určený sluchovo a zrakovo znevýhodneným návštevníkom, Špacírka Trnavou – City Walk bude audiosprievodca mestom pre všetkých.

Trnavský cestovný ruch zaznamenal pre pandémiu vlani medziročný pokles návštevnosti o 35 percent. Mestskú vežu navštívilo o 51 percent menej ľudí ako v roku 2019. Počet prenocovaní sa prepadol o 72 percent. Jediným mesiacom roku 2020, ktorý v návštevnosti prekonal rok 2019, bol august.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trnavy

Mestská veža a Turistické informačné centrum v Trnave
4
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM