Monika Hanigovská Rôzne

Najzaujímavejšie témy z Trnavy: Čo čitateľov cez týždeň zaujalo najviac?

Ďalší marcový týždeň je pomaly na konci. Prinášame vám prehľad článkov, ktoré našich čitateľov počas neho zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Najzaujímavejšie témy z Trnavy: Čo čitateľov cez týždeň zaujalo najviac?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Atraktívne plány Trnavy

Trnava chce zrevitalizovať lokalitu Štrky. Obyvatelia by sa tak mali dočkať novej rekreačno-oddychovej zóny. Naše mesto sa totiž zapojilo do projektu LUMAT CE89 spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu Interreg Stredná Europá 2014 – 2020. Priniesli sme vám prvé informácie.

Rekonštrukcia

Známa lokalita v historickom centre nášho mesta už onedlho nadobudne nový vzhľad. Radnica totiž informovala, že na jar sa má začať obnova Halenárskej ulice. Počas týždňa sme vám prezradili podrobnosti.

Unikátny objav

Na mape historickej Trnavy pribudol unikátny objav. Súčasní Trnavčania asi ani netušia, že pri bývalej Dolnej bráne pod Námestím SNP sa skrýva unikátne prekrytie toku Trnávka. To je vekom, konštrukciou, rozsahom a úrovňou zachovania jedinečné v rámci celého Slovenska. Vyplynulo to z prieskumu technického stavu, ktorý je súčasťou príprav samosprávou avizovanej obnovy Námestia SNP.

Trnava kedysi a dnes

Pokrok a moderná doba priniesli súčasný vzhľad nášho mesta. Zaspomínajte si s nami preto na časy dávno minulé. Konkrétne na to, ako vyzeralo naše mesto pred niekoľkými desiatkami rokov. Pozrite si zábery, ktoré určite zaujmú oči nejedného obyvateľa Trnavy.

Ponoria sa do tmy

Známe dominanty Trnavy sa ponoria do tmy. Na jednu hodinu nebude vidieť hneď niekoľko našich známych objektov. Naše mesto sa totiž zapojí do akcie Hodina Zeme.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM