Monika Hanigovská Rôzne

Už o niekoľko dní: Známe dominanty Trnavy sa ponoria do tmy

Pri prechádzke večernou Trnavou na ľudí bude čakať prekvapenie. Dominanty mesta na desiatky minút zhasnú. Čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Už o niekoľko dní: Známe dominanty Trnavy sa ponoria do tmy
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Známe dominanty Trnavy sa ponoria do tmy. Na jednu hodinu nebude vidieť hneď niekoľko našich známych objektov. Naše mesto sa totiž zapojí do akcie Hodina Zeme.

V sobotu 25. marca 2017 od 20:30 – do 21:30 hod. tak ostane v tme niekoľko známych trnavských dominánt. Neosvetlené počas tohto času budú v našom meste konkrétne Katedrála sv. Jána Krstiteľa, Bernoláková brána, Súsošie sv. Trojice, mestské opevnenie, ale aj Mestská veža.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tieto známe trnavské objekty sa tak pripoja k ďalším slovenským dominantám, na ktorých symbolicky na jednu hodinu vypnú osvetlenie. Pridajú sa tak napríklad k Bratislavskému hradu, Kolonádovému mostu v Piešťanoch, Prezidentskému palácu, Dómu sv. Martina v Bratislave, Nitrianskemu hradu či k Bojnickému zámku.

Celosvetový fenomén

Počiatky Hodiny zeme siahajú do roku 2007, kedy zhasli svetlá tisíce domácností a firiem v austrálskom Sydney. Postupom času sa z akcie stal celosvetový fenomén, do ktorého sa zapája množstvo štátov. Medzi svetovými pamiatkami, ktoré v minulosti podporili akciu sa objavili napríklad Sfinga a pyramídy v Gíze, socha Krista Spasiteľa v Brazílii, Eiffelova veža, rímske Koloseum, či most Golden Gate v San Franciscu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM