Júlia Vargová Krimi

Nehoda neďaleko od Trnavy: Vodič po čelnej zrážke nafúkal 1,58 promile

Medzi Dolnými Orešanmi a Doľanmi prišlo v stredu k čelnej zrážke. U vodiča, ktorý nehodu spôsobil, bol zistený alkohol.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda neďaleko od Trnavy: Vodič po čelnej zrážke nafúkal 1,58 promile
5
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava

Polícia bola privolaná druhú aprílovú stredu, 10. apríla krátko po 20:00 k vážnej dopravnej nehode medzi obcami Dolné Orešany a Doľany. Informovala o tom Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Podľa polície 38-ročný vodič z okresu Zlaté Moravce viedol auto Citroen C4 Cactus smerom na obec Doľany. „Na rovnom úseku cesty prešiel z nezistených príčin do protismeru. Oproti idúci vodič, v snahe vyhnúť sa zrážke, strhol riadenie, no nakoniec došlo k čelnej zrážke,“ opisuje nehodu hovorkyňa a dodáva, že polícia podrobila oboch vodičov dychovým skúškam na alkohol.

„U vodiča z auta Citroen namerali policajti 0,76 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,58 promile. 22-ročný vodič z auta Ford Focus mal dychovú skúšku negatívnu,“ konštatuje Linkešová.

Starší muž podľa predbežných informácií utrpel ťažké zranenia, mladší vodič sa pri nehode zranil ľahko. Obaja vodiči boli po nehode prevezení so zraneniami do nemocnice. „Vodič z auta Citroen je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz. Zákon stanovuje v tomto prípade trest odňatia slobody až na 2 roky,“ informuje hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Policajná hovorkyňa v mene polície zdôrazňuje, aby vodiči zbytočne neriskovali, a za volant si sadali iba v triezvom stave. „Stále platí, že ak polícia zistí u vodiča alkohol, vodičský preukaz získa späť až po preskúmaní zdravotnej a psychickej spôsobilosti,“ upresňuje.

Dodáva, že ak sa situácia u vodiča zopakuje v priebehu piatich rokov, ak by bolo osoba opätovne pod vplyvom alkoholu ako účastník cestnej premávky, v takom prípade je vodič po odpykaní trestu opäť povinný podrobiť sa preskúmaniu zdravotnej a psychickej spôsobilosti, absolvovať doškoľovací kurz v autoškole a opätovne sa postaviť pred skúšobného komisára. „Ten overí jeho odbornú aj praktickú pripravenosť na opätovné získanie vodičského oprávnenia,“ dodáva Linkešová.

Dopravná nehoda medzi obcami Dolné Orešany a Doľany
5
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM