Rôzne

Obce v okolí elektrárne Jaslovské Bohunice dostanú kalendár na ochranu obyvateľov

Mestá a obce z okolia jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach dostanú kalendár na roky 2019 až 2020 s príručkou na ochranu obyvateľstva.

Ilustračný obrázok k článku Obce v okolí elektrárne Jaslovské Bohunice dostanú kalendár na ochranu obyvateľov
21
Galéria
Zdroj: TASR

Pre obce a mestá regiónu Atómových elektrární Bohunice vydala akciová spoločnosť Slovenské elektrárne (SE) kalendár na roky 2019 až 2020 s príručkou na ochranu obyvateľstva.

Obsahuje základné informácie o jadrových elektrárňach, ich prevádzke a opatreniach zameraných na varovanie, ochranu a pomoc verejnosti v prípade mimoriadnej udalosti.

Do 20. januára by mala byť rozposlaná na obecné a mestské úrady.

Príručka, ako nformoval manažér externých vzťahov SE Miroslav Šarišský, vychádza v náklade 50 000 kusov a je určená pre región Jaslovských Bohuníc a Mochoviec.

Má zlepšiť informovanosť občanov

„Slúži na zlepšenie informovanosti občanov,“ uviedol. Kalendáre začali Slovenské elektrárne distribuovať koncom minulého roka na 223 mestských a obecných úradov, ktoré následne zabezpečujú ďalšiu distribúciu.

„Takáto informácia vo forme kalendára vychádza od roku 2004, najprv ako jednostranový plagát s kalendárom a príručkou, od roku 2011 ako dvojročný nástenný kalendár,“ dodal Šarišský.

Niektoré obce ho ešte nedostali

Niektoré obce v regióne Jaslovských Bohuníc kalendár ešte nedostali, mesto Hlohovec na svojej webovej stránke informuje o možnosti bezplatne si ho vyzdvihnúť na mestskom úrade.

„V príručke sú informácie, ktoré by mohli byť užitočné v prípade, ak by ste začuli zvuk sirén a nešlo by len o pravidelnú skúšku,“ uvádza mestská stránka.

Atómová elektráreň Jaslovské Bohunice
21
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM