Monika Hanigovská Rôzne

Oči okoloidúcich sa nešli vynadívať: Nevšedná projekcia na trnavskej radnici, VIDEO

Nevšedná projekcia v centre Trnavy! Pozoruhodný projekt zahalil budovu radnice do svetla, zvuku a abstraktných motívov Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Oči okoloidúcich sa nešli vynadívať: Nevšedná projekcia na trnavskej radnici, VIDEO
16
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava v spolupráci s občianskym združením Trakt pripravilo v piatkový večer pre ľudí zaujímavý zážitok. A to v podobe nevšednej projekcie, ktorý si mohli Trnavčania vychutnať vo vnútornom priestore trnavskej radnice.

Zdroj: YouTube.com

V hlavnej úlohe naše prsty

Zaujímavá projekcia fungovala pomocou infračervených kamier a ľudských prstov. „Funguje to na takom princípe, že v projekte máme zabudované infračervené kamery. Preto to funguje aj v zlých svetelných podmienkach. Program detekuje ruku a následne vytvorí virtuálnu kostru a tým sa dotkne aj našich prstov. Človek vie ovládať prstovým pohybom následnú vizualizáciu na budove,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 Filip Kmeť z občianskeho združenia Trakt.

Expresívne vyjadrenie

Svetelno – zvuková koncepcia sa zameriavala na expresívne poňatie Vianoc. Projekt si mohli vyskúšať doslova na svojich prstoch aj mnohí návštevníci. „Celá tá koncepcia spočíva v takom tom čare Vianoc. Je to dosť také expresívne vyjadrenie. Vianoce sú pre nás veľmi svetelné, všade sú svetielka. Prší, sneží, všetko sa ligoce. A tiež sú tu záblesky našej radosti, zážitky ako častice, ktoré vie človek kontrolovať. Tak ako v tomto projekte“, opísal organizátor.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

A ako fungoval projekt v praxi? Program zdetekoval naše prsty, pričom kombináciou dvoch, troch, štyroch, či piatich prstov preniesol pohybom informáciu, ktorú zhmotnil do jedinečnej vizuálnej projekcie. „Jeden prst urobil taký bod, ktorý je centrálny a človek s ním vie kresliť na projekcii, na budove. Dva prsty vytvoria kružnicu, tri prsty tvoria akúsi štvorcovú sieť, štyri prsty vytvoria čiaru a päť prstov symbolizuje zastavenie času. Projekcia vtedy zastaví v akomkoľvek štúdiu rozpad jej častíc,“ prezradil nám Filip Kmeť.

Ako to v praxi v Trnave vlastne vyzeralo si môžete pozrieť v priloženom videu aj na fotografiách priamo z miesta činu.

FOTO:  Neobvyklá projekcia v Trnave
16
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM