Správy

Finančná podpora pre organizácie a športové kluby: Na zámku pribudne 300 stoličiek

Viaceré mestské organizácie a športové kluby v Hlohovci dostali finančnú podporu od jedného z najväčších zamestnávateľov, spoločnosti Bekaert. Podľa primátora Miroslava Kollára išlo o sumu 50 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Finančná podpora pre organizácie a športové kluby: Na zámku pribudne 300 stoličiek
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Prostredníctvom nadačného fondu podporil Mestské kultúrne centrum sumou 17 000 eur na doplnenie fondu mestskej knižnice a tiež na zakúpenie 300 kusov stoličiek pre novootvorený Zámok Hlohovec, čo umožní usporadúvať podujatia pre verejnosť.

„Chcem spoločnosti poďakovať, som rád, že v meste funguje spolupráca aj takýmto spôsobom,“ uviedol primátor.

Ďalšie finančné prostriedky získala Harmonia – zariadenie pre seniorov, všetky základné a materské školy v meste a tiež športovci v FC Slovan Hlohovec, mažoretky Sašetky či Sport Hlohovec.

Nadačný fond Bekaert vznikol v roku 2017. Jeho správcom je Nadácia Pontis.

Prostredníctvom neho sa podporujú verejnoprospešné aktivity, najmä realizáciou grantových programov a podporou projektov predovšetkým v oblastiach kvality života komunity, športu, výchovy a vzdelávania, kultúry, životného prostredia, zdravia a sociálnej pomoci hlavne v Trnavskom kraji.

V súčasnosti je vyhlásená výzva Zamestnaneckého grantového programu na rok 2020. O poskytnutie grantu môžu žiadať organizácie, ktorých projekt bude zameraný na zlepšenie zdravia a bezpečnosti. Rozdelených bude 40 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM