Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Spoločne tvoríme kraj: Hlasujte online za projekty v okrese Hlohovec

Trnavský samosprávny kraj spusil hlasovanie za projekty z participatívneho rozpočtu Trnavskej župy. O váš hlas sa v okrese Hlohovec uchádza sedem projektov.

Ilustračný obrázok k článku Spoločne tvoríme kraj: Hlasujte online za projekty v okrese Hlohovec
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Každý z nás má možnosť stať sa súčasťou Participatívneho rozpočtu Trnavskej župy a svojím hlasom podporiť projekty, ktoré urobia kraj lepším.

V pilotnom ročníku Participatívneho rozpočtu Trnavskej župy vyčlenilo zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja na podporu občianskych a komunitných projektov sumu 250-tisíc eur. Tieto finančné prostriedky boli rozdelené na okresy podľa priemerného počtu trvale bývajúceho obyvateľstva Trnavského kraja.

V okrese Hlohovec súťaží sedem projektov:

Komunita bez odpadu

Predkladateľom projektu je Občianske združenie SAMARIA, ktoré požaduje na realizáciu sumu 3 729€.

Cieľom predkladaného projektu komunitného centra Samaria je vykonávať edukačné prednášky o znižovaní odpadov, pomocou dobrovoľníkov upcyklovať odpadové materiály, tiež motivovať členov komunity v znižovaniu odpadovosti domácností a poskytovať možnosť prinášať bio odpad z domácností.

meSTO stromov

Predkladateľom tohto projektu je Richard Bojničan, požadovaná suma je 4 991€.

Cieľom je ozeleniť mesto Hlohovec, zvýšiť kvalitu životného prostredia a kvalitu bývania v meste formou výsadby nových stromov podľa konkrétnej koncepcie.Vypes­tovať pozitívny vzťah ľudí k verejnej zeleni ako k hodnotám, ktoré treba chrániť a starať sa o ne. Súčasťou projektu je osveta a vzdelávanie ohľadne sadovníctva v meste, sadenia stromov, údržby a pestovania mestskej zelene.

„Poškolák“

O váš hlas chce zabojovať aj OZ Podarujme radost, ktoré pôsobí v Rodinnom centre v Šulekove, požadovaných 5 000€ chcú použiť na prácu s deťmi.

“Sme prvé občianske združenie v Trnavskom kraji, ktoré sa zameriava na prácu s deťmi predškolského veku,, školákov,teenegerov a do nášho centra chodia rodičia aj so svojimi deťmi a starými rodičmi, kde všetkým týmto skupinám vytvárame podmienky pre ich vzájomnú spoluprácu. Takže pracujeme s deťmi aj celými rodinami, nakoľko rodina je v dnešnej hektickej dobe základom,” uviedli predkladateľky projektu.

3G (3 generácie)

OZ Divadlo Cinknutí žiada o dotáciu vo výške 5 000€ na organizovanie voľnočasových a edukačných aktivít v Červeníku a okolitých obciach.

Dotácia bude použitá na prípravu a realizáciu prednášok, letný tábor, deň rodiny, interaktívnych divadelných predstavení s témou medzigeneračných vzťahov (deti-rodičia-starí rodičia) a prijatím individuálnych rozdielov v rámci blízkeho i širšie okolia (susedia-ulica-dedina), na predchádzanie nárastu sociálnopatolo­gických javov, s využitím metód dramatickej výchovy.

Florbal pre všetkých

OSDS Fitness centrum Červeník o.z. sa uchádza o váš hlas a žiada dotáciu vo výške 4 451€ na podporu florbalu.

Akcia „Florbal pre všetkých“ chce priblížiť tento krásny šport širokej verejnosti z Červeníka a širokého okolia. Účastníci si vyskúšajú základné zručnosti na rôznych stanovištiach a zároveň budú súťažiť o skvelé ceny. „Z dlhodobého hľadiska, hľadáme nové talenty a rozširujeme hráčsku základňu o nových členov, ktorí budú spolu s nami reprezentovať naše okolie vo florbalovej lige doma a v zahraničí,“ informujú predkladatelia projektu.

Náš dvor

O vašu podporu sa uchádza aj NS Skarabeus, ktoré žiada o podporu vo výške 5 000€ na projekt, ktorý bude realizovaný v meste Leopoldov – voľnočasový dvor s ihriskom pre rodiny v objekte dvora MŠ

„NÁŠ DVOR je určený pre všetkých ktorý ešte majú chuť robiť niečo pre svoje okolie a ľudí v ňom. Spoločne chceme zveľadiť verejný priestor a vybudovať v ňom nové poznávacie aktivity nielen pre deti. Ako skupina občianskych aktivistov chceme prispieť dobrovoľnou prácou k lepšiemu prostrediu nás všetkých vybudovaním nielen priestoru ale predovšetkým spoločných väzieb a vzťahov,“ uvádzajú predkladatelia projektu.

Penaltový kráľ

Mestský telovýchovný klub Leopoldov, o. z. s projektom Penaltový kráľ žiada od kraja podporu vo výške 3 550€.

Cieľom akcie je obnoviť podujatie s dlhoročnou tradícou, ktoré lákalo veľa športových futbalových fanúšikov z radu profesionálnych športovcov, amatérov, ale aj bežných obyvateľov mesta Leopoldov a širokého okolia, ktorí si zmerajú sily v kopaní 11-kových kopov. Akcia je prístupná pre všetkých, ktorí sa chcú zabaviť a súťažiť o hodnotné vecné ceny.

Ako hlasovať?

Online hlasovanie prebieha od 10. do 23. mája 2019. Hlasovať musíte minimálne za tri projekty.

Postup znie zložito, ale vôbec to nie je take ťažké, ako to vyzerá. K hlasovaniu sa dostanete cez stránku www.tvorimekraj.sk. Na úvodnom obrázku bude odklik na hlasovanie. Otvorí sa nová stránka. Tu kliknete na „Hlasovanie“, prípadne je možné kliknúť na mapku. Získate prístup k všetkým projektom v celom kraji. Aby sa váš hlas pripočítal, je nutné vybrať minimálne tri projekty (v rámci celého kraja). Projekty sa budú ukladať do „košíka“, ktorý vám bude neustále na očiach, môžete ich tam pridávať aj odoberať. Ak si vyberiete finálnych 3 a viac projektov, kliknete na tlačidlo „Hlasovať“. Otvorí sa formulár, ktorý je treba vyplniť (veľmi krátky a jednoduchý, ktorý vám zaberie pár sekúnd) a tiež doňho zadáte svoje telefónne číslo, na ktoré vám príde overovací kód. Po zadaní kódu do formulára kliknete na tlačidlo „Poslať“ a Vaše hlasy sa pripočítajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: facebook.com/TrnavskyKraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM