Erik Bojničan Rôzne

Všimli ste si rozkopávky v Zámockej záhrade? Radnica vysvetľuje, čo je vo veci

Ak ste v ostatných dňoch zavítali do Zámockej záhrady, zrejme vášmu zraku neušli rozkopávky. Hlohovecká radnica vysvetľuje, aký je ich dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si rozkopávky v Zámockej záhrade? Radnica vysvetľuje, čo je vo veci
8
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V hlohoveckej Zámockej záhrade v ostatných dňoch vidieť čulý pracovný ruch. Návštevníci si mohli všimnúť rozkopávky, mechanizmy, či značenie trás popri komunikáciách. Pýtali sme sa mesta Hlohovec, čo je vo veci.

Ako pre Hlohovec 24 povedal referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, práce súvisia s výmenou svietidiel. „Práce sú naplánované v celej Zámockej záhrade a sú etapizované. Robí sa to za plnej prevádzky verejného osvetlenia,“ vysvetlila Z. Hrinková Siebenstichová.

Podľa ďalších informácií z radnice sa riešia prioritne havarijné stavy, teda výmena stĺpov a káblov, po ktorých bude nasledovať zvyšok. "Pri Empírovom divadle už boli svietidlá vymenené. Teraz nasledujú ďalšie. V rámci celej Zámockej záhrady má byť vymenených 59 lámp. Postupuje sa podľa pamiatkárskych noriem, dizajn lámp teda bude mať určitý historizujúci moment. Jedná sa však o súčasné normy pre samotnú technológiu LED svietidiel, povedala ďalej referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Do konca augusta sa má podľa mesta v tejto etape vymeniť celá vetva od Podzámskej ulice k zámku. Výmena všetkých svietidiel v Zámockej záhrade by podľa radnice mala byť začatá v krátkom období, podľa iných prác, ktoré sú naplánované.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTO: V Zámockej záhrade panuje čulý pracovný ruch. Čo je vo veci?
8
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM