Správy

Na miesto VÝBUCHU prišli statici: Čo bude s poškodenou bytovkou v Bielom Kostole?

Zdá sa, že škody po výbuchu plynu, sú menšie, než sa čakalo. Čo odporúča dvojica statikov, ktorí prišli skontrolovať stav poškodenej bytovky?

Ilustračný obrázok k článku Na miesto VÝBUCHU prišli statici: Čo bude s poškodenou bytovkou v Bielom Kostole?
19
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Dvojica statikov, ktorá v pondelok posúdila stav domu v Bielom Kostole pri Trnave, ktorý poškodil sobotňajší (13. 5.) výbuch plynu, odporučila na demoláciu iba podkrovie, kde detonácia nastala.

Zostávajúcich päť bytov by sa malo dať obnoviť. TASR o tom informovala starostka Iveta Paulová.

„Je to pri tom všetko potešujúca správa,“ konštatovala. Pre štyri rodiny z bytovky ponúkla trnavská automobilka možnosť ubytovania v tejto lokalite, kde bolo pri vzniku automobilky postavených viacero bytových domov pre potreby zamestnancov. Jedna rodina sa ubytovala v súkromí.

Zriadili transparentný účet

Rozsah škôd by mali prísť zástupcovia poisťovne zistiť v utorok (16. 5.). Súbežne prebieha policajné vyšetrovanie prípadu. Po skončení potrebných úkonov bude podľa Paulovej možné začať s odpratávaním sutín. Spoločnosť Kosit, zabezpečujúca v Bielom Kostole odvoz odpadu, ponúkla veľkorozmerný kontajner ako pomoc postihnutej obci. Demoláciu by mali uhrádzať sami vlastníci.

Obecný úrad v pondelok zriadil aj transparentný účet v prospech piatich poškodených rodín, výťažok z neho bude medzi ne rozdelený.

Obec sa podľa starostky okrem iného chce obrátiť aj na Centrálny krízový fond Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je vytvorený pre pomoc pri živelných pohromách a katastrofách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Výbuch v bytovke v obci Biely Kostol
19
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM