Správy

Novinka na Smolenickom zámku: Víkendy budú patriť knižnej BURZE

Smolenický zámok pripravil pre návštevníkov a milovník čítania Zámocký knihotoč. Burza sa bude konať každý marcový víkend.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na Smolenickom zámku: Víkendy budú patriť knižnej BURZE
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti marca – mesiaca knihy si pre všetkých nadšencov čítania pripravili v Smoleniciach Zámocký knihotoč. Počas celého februára prebiehala zbierka kníh, ktorým prostredníctvom búrz nájdu nových majiteľov.

Verejnosť mohla na vrátnici zámku odovzdať prečítané rozprávkové knižky, detektívky, fantasy, sci-fi, dobrodružné, romantické či encyklopédie.

Prečítajte si tiež

Burza kníh

Knižná burza sa začne 4. marca v Zámockej galérii. „Každý víkend v mesiaci marec počas otváracích hodín zámku môžete prísť prezrieť tieto prečítané knižky a adoptovať si jednu, dve, tri na Dolné nádvorie Smolenického zámku do Zámockej galérie,“ uvádzajú organizátori.

Zámocký knihotoč sa bude konať aj v nedeľu 5. marca od 11.00 do 16.00 hodiny. Pokračovať bude v rovnakom čase aj cez víkendy 11. a 12. marca, 18. a 19. marca a 25. a 26. marca.

V sobotu 4. marca od 11.00 do 16.00 sa bude v Kongresovej hale na zámku konať aj podujatie Sladká hravá veda.

Veda pre deti

Vedci majú pripravené pútavé prednášky aj pokusy. „Z Ústavu polymérov sa Vám v nezabudnuteľnej tanečnej šou predstaví "Farebná tanečnica“ a „Tancujúce kvapky“. Ústav materiálov a mechaniky strojov Vám predvedie svoju „Zázračnú továreň na cukríky“, ktorú im môže závidieť aj samotný Willy Wonka. Odborníci z Chemického ústavu SAV len pre Vás vypustia „Dúhové motýle“, ukážu ako namiešať „Chemický semafor“, či pripraviť „Sloniu pastu“," priblížili organizátori.

Historický ústav SAV si pripravil pútavú prednášku o živote na hradoch a zámkoch v ranom novoveku. A vedci z Ústavu pre výskum srdca zasa rozpovedia mnohé zaujímavosti o srdci a ukážu ako si zmerať tlak. Podujatie Sladká hravá veda je spoplatnené. Vstupné pre dospelých je 5 eur, deti od 6 rokov, dôchodcovia/ZŤP, študenti majú vstupné za 4 eurá a deti do 6 rokov majú vstup zadarmo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM