Krimi

Hasiči mali plné ruky práce: V Trnavskom kraji HORELO v dvoch bytoch

Hasiči zasahovali pri požiaroch bytov na viacerých miestach Trnavského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči mali plné ruky práce: V Trnavskom kraji HORELO v dvoch bytoch
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Pri požiaroch bytov v Lehniciach v okrese Dunajská Streda a v Senici zasahovali v pondelok (23. 1.) hasiči v Trnavskom kraji. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Privolali záchranku

Krátko popoludní zasahovali hasiči z Veľkého Mederu v jednom z bytov obytného domu v obci Lehnice.

„V byte sa nachádzala zmätená staršia osoba, ktorej bola pre pretrvávajúce dlhodobé zdravotné problémy privolaná záchranná zdravotná služba. K udalosti prišlo v dôsledku pripáleného jedla na plynovom sporáku. Jedlo hasiči ochladili vodou a spotrebič odpojili od zdroja zemného plynu,“ uviedla Košťálová.

Prečítajte si tiež

Začal horieť aj nábytok

V podvečerných hodinách zasahovali hasiči pri požiari bytu na Záhradnej ulici v Senici.

„Požiar vznikol v spálni bytu na druhom poschodí. Ohlasovatelia pred vznikom požiaru použili starší zdroj tepla, tzv. horské slnko. Nesprávnou manipuláciou a nesprávnym uložením na nestabilné podložie prišlo k požiaru, ktorý sa následne rozšíril na nábytok a šatstvo,“ informovala hovorkyňa krajských hasičov.

Ako doplnila, hasiči súčasne s hasiacimi prácami uskutočnili aj vynášanie spálených vecí z bytu. „Po likvidácii požiaru boli priestory bytu prekontrolované termovíznou kamerou. Žiadne skryté ohniská neboli nájdené. Nájomcom vznikla škoda odhadnutá na sumu 300 eur a hasičom sa svojím zásahom podarilo uchrániť majetok v hodnote 100-tisíc eur,“ uviedla Košťálová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM