Samospráva

Oprava začína: Krajinský most v Piešťanoch čaká v najbližších týždňoch rekonštrukcia

Krajinský most v Piešťanoch a cestu Podbranč-Myjava odovzdal Trnavský samosprávny kraj stavebnej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Oprava začína: Krajinský most v Piešťanoch čaká v najbližších týždňoch rekonštrukcia
Zdroj: TASR

Krajinský most v Piešťanoch a úsek cesty Podbranč v okrese Senica – Myjava odovzdal dnes Trnavský samosprávny kraj (TTSK) stavebnej spoločnosti. V nasledujúcich týždňoch prejdú rekonštrukciou.

Dôvodom opravy mosta v kúpeľnom meste, ktorý spája centrum a obce Banka a Moravany nad Váhom a je cestným ťahom od Topoľčian, sú poruchy na jeho spodnej časti.

Súčasťou opráv bude aj modernizácia 750 metrov dlhého úseku cesty Banka, ktorá je značne poškodená. Celková výška nákladov, ako informoval predseda TTSK Jozef Viskupič, je 2,052 milióna eur, 85 percent poskytne Európsky fond regionálneho rozvoja (EFRR), 10 percent je zo štátneho rozpočtu.

TTSK vyčlenil na tento účel 102 600 eur. Vozovka na Krajinskom moste bola opravená v predchádzajúcej etape, aktuálna rekonštrukcia bude pozostávať z komplexnej sanácie spodnej stavby a časti nosnej konštrukcie.

Modernizácia cesty II/581Podbranč – Myjava by mala stáť tri milióny eur a rovnako 85 percent poskytol EFRR. Rekonštrukciou a modernizáciou tejto cesty sa podľa TTSK zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, zníži nehodovosť, energetická náročnosť dopravy a negatívne dopady na životné prostredie.

Zároveň sa zlepšia podmienky pre verejnú osobnú dopravu, nakoľko súčasťou stavby je aj modernizácia a rekonštrukcia autobusových zastávok, budú doplnené dopravné značenia, zariadenia a záchytné systémy. Zo zdrojov TTSK je na tento zámer vyčlenených 152 717 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM