Monika Hanigovská Iné športy Šport

Parádny úspech trnavskej taekwondistky: Alexandra (10) sa môže tešiť zo zlata

Trnavská taekwondistka Alexandra Eckerová predviedla parádny výkon. Do Trnavy priniesla z ťažkého medzinárodného turnaja zlato.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech trnavskej taekwondistky: Alexandra (10) sa môže tešiť zo zlata
5
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Klub Taekwon-Do Hwa-rang Trnava mal zastúpenie v Prahe na medzinárodnom turnaji Sonkal Open 2017, ktorý patrí medzi najväčšie súťaže u našich susedov, odkiaľ si klub odniesol hneď dve výborné umiestnenia.

Na súťaži zápolilo viac ako 280 súťažiacich z rôznych krajín Európy z dovedna 21 klubov. Pričom trnavský klub zastupovala jediná súťažiaca Alexandra Eckerová.

Na tomto turnaji získala cenné zlato v disciplíne „športový boj“ ale súčasne dosiahla aj 4. miesto v rámci disciplíny „technické zostavy“, kde podľa slov jej trénera Dominika Sawického jej ušlo víťazstvo len o vlások.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Za parádnym úspechom zverenkyne trnavského klubu je podľa slov trénera viacero faktov. „Svedomité chodenie na každý tréning, neustále trénovanie svojich disciplín, ktoré Alexandra má. Ďalej pozitívne myslenie či na tréningu, alebo súťaži, a v neposlednom rade má chuť neustále vyhrávať a zlepšovať sa. Alexandra ak chce zlato, ide si poňho a získa ho,“ povedal pre náš portál trnavský tréner Dominik Sawicki.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Podľa jeho slov medailu očakával, napriek tomu ho takéto umiestnenie prekvapilo. „Bol som a aj stále som veľmi šťastný. Čakal som medailu, ale prekvapila ma aj tak. Sonkal Open je ťažká súťaž a vyhrať na nej je veľmi, veľmi náročné. Tento zisk nám ukázal, že na to máme aj napriek náročnej reprezentácií z iných klubov,“ dodal na záver Sawicki.

OBRAZOM: Medzinárodný turnaj Sonkal Open 2017 v Prahe
5
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM