Správy

Policajti varujú návštevníkov jarmoku v Trnave: Na TOTO si dávajte pozor!

Trnavská polícia upozorňuje na nástrahy, ktoré môžu číhať na jarmoku. Aj tento rok pripravila viaceré bezpečnostné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Policajti varujú návštevníkov jarmoku v Trnave: Na TOTO si dávajte pozor!
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Jarmočný víkend v Trnave odštartuje už v piatok 10. septembra večer a do nedele 12. septembra ponúkne niekoľko menších podujatí.

Aj keď nepôjde o tradičný jarmok, na aký je Trnava zvyknutá, polícia vyzýva verejnosť k opatrnosti. Aby ste predišli nepríjemnému prekvapeniu, držte sa týchto rád.

Pozor na peňaženky

„Nielen Trnavčanov upozorňujeme, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a pokiaľ možno, hodnotné veci a peňaženky nevystavovali pozornosti ostatným. Zoberte si radšej menšiu hotovosť, a oddeľte si ju od platobných kariet a dokladov. Za žiadnych okolností kabelku, tašku alebo peňaženku nespúšťajte z dohľadu,“ apeluje polícia.

Pozor aj na kabelky, či peňaženky odložené na stánkovom pulte alebo zle uzavreté osobné veci.

„Ľahko dostupnou korisťou sú, pri akciách s väčším počtom ľudí, aj tzv. crossbody tašky a ruksaky. Noste veci tak, aby ste o nich mali neustály prehľad,“ radí trnavská polícia.

Prečítajte si tiež

Upozornenie pre šoférov

Nezabúdajte ani na veci odložené v aute. Uchovať by ste si ich mali tak, aby nemohli prilákať zlodeja. Tiež si skontrolujte, či ste auto riadne uzamkli a nikto v aute nezostal.

„Osobitne upozorňujeme vodičov. Ak neodoláte hroznovému moku, za volant si už nesadajte,“ varuje polícia. Na bezpečnosť by nemali zabúdať ani predajcovia.

Polícia sa s prosbou obracia aj na rodičov malých detí.

„Ratolestiam vysvetlite, čo robiť v prípade, že sa stratia. Odporúčame deťom na vhodné miesto umiestniť kontakt na rodiča,“ dodávajú muži zákona.

V prípade potreby, ihneď kontaktujte najbližšiu policajnú hliadku alebo zavolajte na číslo 158.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

NA JARMOK SA TEŠIA VŠETCI, AJ ZLODEJI NENECHAJTE SA OKRADNÚŤ Polícia v spolupráci s mestom Trnava pripravuje aj tento...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, September 9, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM