Júlia Vargová Krimi

Polícia pomáha aj seniorom: Trnava má kontaktný bod pre obete trestných činov

Kontaktné body sú zriadené v každom krajskom meste vrátane Trnavy a poskytujú občanom viaceré služby.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pomáha aj seniorom: Trnava má kontaktný bod pre obete trestných činov
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Projekt je podľa informácií z facebooku Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave zameraný na tri cieľové skupiny, na seniorov, na obete nenávistných trestných činov a extrémizmu a na obete obchodovania s ľuďmi.

Realizuje ho Ministerstvo vnútra SR prostredníctvom odboru prevencie kriminality kancelárie ministerky vnútra SR.

„Hlavnou úlohou projektu je poskytovanie služieb obetiam trestných činov. Ide o špecializované poradenstvo pre obete a ich blízkych, sociálne a psychologické poradenstvo či právne usmernenie a podporu,“ informovala Polícia SR – Trnavský kraj na svojom facebookovom profile.

„Obetiam trestných činov je na kontaktnom bode k dispozícii koordinátor na regionálnej úrovni a dvaja asistenti koordinátora. Uvedení pracovníci na základe identifikovaných potrieb každého individuálneho prípadu zabezpečia obeti alebo potenciálnej obeti bezproblémový a promptný prístup k poskytnutiu pomoci,“ špecifikuje polícia.

Ďalej dodáva, že v jednotlivých regiónoch aktuálne prebiehajú preventívne aktivity a zážitkové workshopy určené pre spomínané cieľové skupiny. Ich zámerom je eliminovať páchanie trestnej a inej protispoločenskej činnosti.

Informačnú kanceláriu pre obete nájdete v Klientskom centre Okresného úradu na Kollárovej 8 v Trnave. Otvorená je od pondelka do štvrtku od 8:00 do 15:00 a v piatok od 8:00 do 14:00.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM