Lucia Lauková Krimi

Polícia zatkla muža za kyberšikanu: Ženu ponižoval a urážal cez hromadné maily

Muž mal po dlhšiu dobu posielať hromadné emaily kolegom ženy, ktorí spolu pracovali v rámci štátnej správy. Skončil vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zatkla muža za kyberšikanu: Ženu ponižoval a urážal cez hromadné maily
Zdroj: TASR/AP

Piešťanská vyšetrovateľka obvinila 57-ročného muža z okresu Piešťany z prečinov nebezpečného elektronického obťažovanie a ohovárania.

Muž mal po dlhšiu dobu posielať hromadné emaily kolegom ženy, ktorí spolu pracovali v rámci štátnej správy. „V správach ju vedome a opakovane nazýval podvodníčkou či notorickou klamárkou, dlhodobo ju ponižoval, osočoval a urážal nielen pred jej kolegami v práci, ale aj pred viacerými občanmi mesta Piešťany,“ uvádza polícia s tým, že svojim konaním a neustálym obťažovaním poškodzoval jej dobré meno a zhoršoval tak kvalitu jej života.

Prečítajte si tiež

Obeť šikany začala prípad riešiť s políciou začiatkom septembra. Napriek tomu, že mu polícia vzniesla za tieto skutky obvinenie, s obťažovaním ženy a rozposielaním urážlivých emailov pokračoval ďalej.

Vyšetrovateľka preto obvinenie voči mužovi rozšírila a zároveň podala podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Trnavský súd sa s návrhom stotožnil.

Polícia v súvislosti s prípadom upozorňuje, že šikana či ohováranie sú protiprávne nielen v reálnom svete, ale aj v online priestore.

„Pripomíname preto, že od 1. júla 2021 pribudol v Trestnom zákone trestný čin Nebezpečné elektronické obťažovanie. Za úmyselné dlhodobé ponižovanie, zastrašovanie, či neoprávnene konanie v mene obete prostredníctvom elektronickej komunikačnej služby, si môžete posedieť vo väzení až na 3 roky,“ konštatuje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM