Samospráva

Prerábka Hajdóczyho ide do finále, úsek cesty je uzavretý: KEDY budú práce hotové?

Posledná fáza rekonštrukcie Ulice Jána Hajdóczyho si vyžiada dopravné obmedzenia. Úsek cesty je pre autá úplne uzavretý.

Ilustračný obrázok k článku Prerábka Hajdóczyho ide do finále, úsek cesty je uzavretý: KEDY budú práce hotové?
Zdroj: Peter Bročka

Po dokončení a otvorení úseku od križovatky Hajdóczyho so Slnečnou až za križovatku s Ulicou Maximiliána Hella sa komplexná rekonštrukcia Hajdóczyho ulice dostáva do svojej záverečnej fázy. Informuje o tom mesto na svojom webe.

„Ide o realizátorsky neobyčajne náročný projekt, pri ktorom sa kompletne menia povrchy aj konštrukcia vozovky (na viacerých miestach až do hĺbky 120 centimetrov) a obnovuje celý uličný priestor,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

Uzavretý úsek

„Z tohto dôvodu došlo k úplnému uzavretiu úseku od križovatky Hajdóczyho – Legionárska (vrátane) až po križovatku s Cukrovou ulicou. Vstup bude možný iba pre peších, osobná doprava sa dostane buď na komunikácie napájajúce sa na Ulicu Jána Hajdóczyho, alebo na už dokončené úseky ulice," upozornil Miroslav Horník z odboru investičnej výstavby na Mestskom úrade v Trnave.

"Všetky uzávery a obmedzenia dopravy budú vyznačené dočasným dopravným značením odsúhlaseným Okresným dopravným inšpektorátom. Za vzniknuté komplikácie sa ospravedlňujeme,“ dodal Horník.

Dokedy práce potrvajú?

Práce sa začali 14. septembra frézovaním pôvodného povrchu vozovky. Následne, v piatok 16. septembra, sa začnú výkopové práce.

Ukončenie prác je naplánované do 30. novembra 2022.

Po dokončení spomínaného úseku bude k dispozícií celá vynovená ulica. O tom, ako bude vo finále vyzerať, veľa napovedajú jej zrekonštruova­né úseky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM