Júlia Vargová Hokej Šport

Prvé domáce víťazstvo Trnavy: Gladiátori zdolali Dubnicu, v Topoľčanoch neuspeli

Trnavskí hokejisti na domácom ľade v piatok (27. 9.) v 6. kole Slovenskej hokejovej ligy (SHL) 2019/2020 zdolali MHK Dubnica nad Váhom. V nedeľu (29. 9.) v 7. kole SHL s HC Topoľčany prehrali .

Ilustračný obrázok k článku Prvé domáce víťazstvo Trnavy: Gladiátori zdolali Dubnicu, v Topoľčanoch neuspeli
3
Galéria
Zdroj: HK Gladiators Trnava

Ako uvádza oficiálny web HK Gladiators Trnava, do zápasu s Dubnicou vstúpili aktívnejšie práve Gladiátori. Prvú šancu si vypracovali už v druhej minúte hry. Skórovať sa im nepodarilo, v čase 3:59 však otvoril skóre Filip Mrava, tečom Hudecovej strely.

„Hostia reagovali a začali ohrozovať bránku Ivanoviča. Zásluhou Kaneata sa im podarilo znížiť v čase 11:32 na 1:1. Následne si Dubničania vypracovali presilovú hru, no bez efektu. Minútu po jej skončení sa pohotovo orientoval Jakúbek a Trnava prvý aj posledný krát v zápase prehrávala 1:2,“ uvádza klub.

V druhej tretine si hostia dokázali vypracovať viaceré gólové šance. O každý pokus ohroziť bránku Gladiátorov sa však postaral výborný brankár Ivanovič.

Ako uvádzajú HK Gladiators Trnava na svojej stránke, Trnava nevyužila presilovku o dvoch mužov, no pred koncom tretiny vypichol puk v strednom pásem Kamenický, prihrávkou našiel Šefčíka a ten nezaváhal. Skóre bolo vyrovnané, 2:2.

„Tretia tretina patrila domácim. Najprv trafil tyč Jurák. V šiestej minúte rozvlnil sieť Samuel Beták, ktorý pohotovou strelou našiel medzeru medzi Lakosilovými betónmi – 3:2,“ opisuje trnavský hokejový klub.

Ďalej ozrejmuje, že Trnava odohrala výbornú tretiu tretinu, hýrila pohybom a dokázala si vytvoriť tlak, pričom všetku snahu o vyrovnanie hasil vynikajúci brankár Ivanovič.

„Dve minuty pred koncom tretej tretiny odvolali hostia brankára no skórovať sa im nepodarilo, naopak, domáci skórovali do prázdnej bránky zásluhou Mihalka:4–2! Trnava tak zaknihovala svoje prvé domáce víťazstvo, celkovo druhé v sezóne,“ dodáva HK Gladiators Trnava.

HK Gladiators Trnava – MHK TSS GROUP Dubnica 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Góly: 4. Mrava (Hudec, Mrazik), 38. Ševčík (Kamenický), 48. Beták (Klučiar), 60. Mihalko – 12. Kanaet (Jakubík), 18. Jakubík (Kanaet). Rozhodovali: Výleta – Kiepeš, Stankovič

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Hrdina zápasu s Dubnicou – brankár Anton Ivanovič pre oficiálnu stránku HK Gladiator Trnava uviedol: „Prehrávali sme a dokázali sme sa dostať späť na nohy. Keď budeme hrať tak ako dnes, tak môžeme čeliť každému mužstvu v lige. Chalani blokovali strely, korčuľovali, vypichovali puky a robili menej faulov oproti minulým stretnutiam. Konečne sa nám podarilo vyhrať doma. Verím, že sme týmto pozvali divákov na ďalšie domáce zápasy. Dnes sem si povedali v šatni, že už konečne musíme zabrať aj doma. Hrali sme všetci spolu a zaslúžene sme vyhrali.“

Po úspešnom domácom zápase si však trnavskí Gladiátori na svoje konto pripísali aj ďalšiu prehru.

HC Topoľčany – HK Gladiators Trnava 7:2 (3:0, 1:0, 3:2)

Góly: 4. Olejník (Hřebíček, Džugan), 11. Gergel (Hrudík, Laššo), 14. Tomčák (Kováčik, Huba), 37. Podstavek (tr.s.), 46. Ručkay (Gergel, Bystričan), 50. Kováčik (Pekarčík), 60. Ručkay (Pekarčík) – 47. Mrava (Ševčík, Klein), 57. Hrbáčik (Klein). Rozhodovali: Purgat – Drblík, Makúch

HK Gladiators Trnava – MHK TSS GROUP Dubnica
3
Galéria
Zdroj: HK Gladiators Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM