Júlia Vargová Rôzne

Radnica sa zahalí do purpurovej farby: Pripomenie tým Svetový deň predčasniatok

Nasvietenie najväčších slovenských dominánt purpurovou farbou je jedným zo spôsobov, ktorými si v najbližších dňoch pripomenieme Svetový deň predčasne narodených detí.

Ilustračný obrázok k článku Radnica sa zahalí do purpurovej farby: Pripomenie tým Svetový deň predčasniatok
5
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

November nie je len mesiacom významných historických udalostí. Zároveň patrí tým najzraniteľnejším, predčasne narodeným deťom. Ich skorý príchod na svet má neraz vážne dôsledky.

„Predčasný pôrod je vážny problém, ktorý prináša do rodín mnoho neistoty a strachu. Radosť z narodenia bábätka sa razom zmení na boj o jeho život, ktorý nemusí vždy skončiť úspešne,“ vysvetľuje Občianske združenie Malíček, ktoré každoročne organizuje pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí (17. 11.) rôzne kultúrne a spoločenské podujatia.

OZ Malíček poskytuje podporu rodinám predčasne narodených detí už osem rokov. Organizuje viaceré podporné podujatia v rámci celého Slovenska a mestá zahaľuje do purpurovej farby.

Tento rok sa tiež uskutoční v poradí už 8. ročník odovzdávania cien Purpurové srdce. Malíček v tento benefičný večer oceňuje osobnosti, ktoré sa pričinili o zlepšenie situácie predčasne narodených detí.

V termíne od 16. do 18. novembra sa rozsvieti aj trnavská radnica.

Mesto sa snaží využívať možnosť osvetľovania historických budov opodstatnene. Vždy sa snaží reagovať na určité dianie. Farebnosťou chce niečo symbolizovať, alebo naznačiť.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Radnica sa už pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme rozsvietila na modro, zeleným nasvietením sme si zas pripomenuli Deň svätého Patrika. Pozrite si jej farebné variácie vo fotogalérii.

Farebné variácie trnavskej radnice
5
Galéria
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: trnava.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM