Správy

Regulované parkovanie sa rozšírilo na ĎALŠIE ulice: Pribudli aj nové zóny

Radnica pokračuje v rozširovaní parkovacích zón. Aké zmeny vstúpili do platnosti?

Ilustračný obrázok k článku Regulované parkovanie sa rozšírilo na ĎALŠIE ulice: Pribudli aj nové zóny
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Vo štvrtok (11. mája) vstúpilo do platnosti nové VZN o dočasnom parkovaní na území mesta. Jeho znenie schválili 24. apríla poslanci. Podľa schváleného dokumentu došlo k rozšíreniu parkovacích zón R4, R5 a zóny B o ďalšie ulice a k zavedeniu nových rezidentských zón R9 a R10.

V nových zónach sa ešte neplatí

„V nových zónach za parkovanie ešte neplatíte. K samotnému spusteniu a spoplatneniu parkovacích miest dôjde až po zrealizovaní dopravného značenia, o čom budeme verejnosť včas informovať,“ píše mesto Trnava na svojom webe.

Ak bývate v dotknutých lokalitách, od 11. mája už môžete požiadať o vydanie parkovacej karty. „Každý, kto má v rozšírenej zóne R4, R5 a v nových rezidentských zónach R9 a R10 trvalý pobyt, prípadne je prihlásený na trvalý pobyt na inom mieste v Trnave a v uvedenej zóne má prechodný pobyt, je jej rezidentom a má už teraz nárok na bezplatné parkovanie v zónach B. Majitelia rezidentskej parkovacej karty majú totiž parkovanie v zónach B zadarmo bezprostredne po jej pridelení, bez ohľadu na to, či je ich zóna spoplatnená,“ dodáva radnica.

Akých ulíc sa dotýkajú?

Zóna R4 bola rozšírená o ulice alebo časti ulíc Agátová, Štúrova, Terézie Vansovej a Andreja Kubinu. Zóna R5 je rozšírená o ulice alebo časti ulíc Kvetná, Agátová, Štúrova, Matuškova, Sadová, Terézie Vansove a Okružné námestie.

Nová rezidentská zóna R9 je podľa vedenia mesta na uliciach alebo časti ulíc Špačinska cesta, Jána Hajdóczyho, Námestie Jozefa Herdu, Prechodná, Jaderná, Okružná, Oblúková, Atómová, Veterná, Na hlinách, Murgašova, Lichardova, Legionárska a Bučianska.

„Zóna R10 zahŕňa ulicie alebo časti ulíc Saleziánska, Strmá, Veterná, Olympijská, Poštová, Rovná, Spojná a Letecká. V rámci nových zón sa nachádzajú aj parkovacie plochy zóny B, ktorá sa v tejto lokalite rozširuje o ulice Terézie Vansovej, Poštová, Okružná, Oblúková, Bučianska a Rybníkova,“ dodáva mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM