Lucia Lauková Správy

Rekonštrukcia Prachárne sa čoskoro začne: Práce potrvajú ROK

Stavebné práce by sa mali začať už čoskoro. Mesto čaká na doručenie podpísanej zmluvy zo strany ministerstva a nadobudnutie jej účinnosti.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Prachárne sa čoskoro začne: Práce potrvajú ROK
3
Galéria

Obnova národnej kultúrnej pamiatky meštiansky dom Pracháreň sa začne už čoskoro. Informuje o tom trnavská radnica s tým, že revitalizácia sa môže začať až potom, čo bude mestu zo strany Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky doručená podpísaná Zmluva o poskytnutí prostriedkov mechanizmu z Plánu obnovy.

Mestom bola zmluva podpísaná už 31. januára 2024 a odoslaná na ministerstvo. „Na doručenie podpísanej zmluvy zo strany ministerstva a nadobudnutie jej účinnosti stále čakáme,“ uvádza mesto. Stať by sa tak malo tento týždeň. Následne môžu byť začaté stavebné práce.

Prečítajte si tiež

„Termín realizácie stavebných prác je naplánovaný na 12 mesiacov. V aktuálnej situácii je časový harmonogram projektu plánovaný na obdobie od marca 2024 do februára 2025,“ priblížila radnica.

Výsledkom obnovy a revitalizácie kultúrnej pamiatky meštiansky dom Pracháreň je zlepšenie stavebnotechnického stavu budovy, pričom sa zlepší aj jej energetická hospodárnosť.

Nový objekt bude rekonštruovaný pre účely divadla pre deti a mládež, ktoré bude prevádzkovať mesto. Sála sa bude nachádzať v časti objektu od Radlinského ulice. Divadlo bude mať sálu s kapacitou osemdesiat divákov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM