Správy

Sezóna bikesharingu sa KONČÍ: Trnavčania spravili aj TISÍC výpožičiek denne

Obľúbená služba sa ukladá na zimný spánok. Počas tohto obdobia čaká elektrobicykle potrebný servis.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna bikesharingu sa KONČÍ: Trnavčania spravili aj TISÍC výpožičiek denne
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

„Mestské služby mesta Trnava, ktoré prevádzkujú mestský systém zdieľaných elektrobicyklov, oznamujú, že sezóna Trnavského bikesharingu sa tento rok skončí vo štvrtok 15. decembra,“ informuje mesto Trnava.

Koľko najazdili?

Počas zimnej prestávky čaká na elektrobicykle pravidelný servis. Na jar tak budú môcť opäť vyraziť do ulíc. „O štarte novej sezóny budeme včas informovať,“ dodáva radnica.

Dokopy je v Trnave 115 zdieľaných elektrobicyklov. Počas sezóny ich využilo približne 2 500 aktívnych používateľov. Od mája do konca augusta spravili priemerne tisíc výpožičiek denne.

Prečítajte si tiež

Vysoké čísla

„Čísla boli vysoké aj na jeseň – v septembri viac než 900 výpožičiek na deň, v októbri vyše 700, v novembri 600,“ prezradil magistrát.

„Elektrobicykle s batériami síce nie je vhodné využívať počas mrazov, klasickým bicyklom a cyklistom, ktorí sa nezľaknú žiadneho počasia, však nestojí v ceste nič. Kto by chcel jazdiť na bicykli aj v zime, si môže prenajať mestský Žltý bajk iba za 30 eur až do konca novembra 2023,“ informuje mesto Trnava. Ak máte záujem, stačí prísť podpísať zmluvu na mestský úrad na Trhovej 3. Po zaplatení poplatku môžete rovno odísť na dvoch kolesách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM